Cursussen en workshops beeldhouwen in hout

Anna Hakvoort
Langbroek

Tussen de Utrechtse Heuvelrug en het gebied van de Kromme Rijn ligt mijn werkplaats. Een sfeervolle plek die rust uitstraalt, maar waar het toch bruist van activiteit. Hier maak ik mijn beelden van hout en geef ik wekelijks cursussen beeldhouwen.

Workshops beeldhouwen in hout

Spelen. Als een kind opgaan in het moment. De tijd vergeten…en dat met een stuk hout!  Elke dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur, donderdagochtend, vrijdagochtend en zaterdagochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur kan je bij mij komen beeldhouwen of houtsnijden. Je wordt individueel begeleid bij het maken van je beeld. Je leert welke gereedschappen je kunt gebruiken en hoe je deze gebruikt, welke houtsoorten geschikt zijn en hoe je vorm geeft aan een stuk hout. Ook aan presentatie en afwerking wordt aandacht besteed. Je kunt eenmalig komen om kennis te maken of een strippenkaart bij mij kopen die je binnen een bepaalde tijd moet hebben opgebruikt.

Mijn werkplaats ligt in een landelijke omgeving, omringd door landgoederen en kastelen. Als het mooi weer is kan je lekker buiten werken. 

Over Anna Hakvoort

Ik ben Anna Hakvoort

Mijn liefde voor hout en het bewerken ervan ontstond jaren geleden tijdens mijn wandelingen langs de rivier.

Ik vond mooie stukken hout en ging deze bewerken met een zakmes. De verweerde stukken haalde ik weg en ik volgde de vorm van het hout. Weg van alle werkstress, mijn hoofd leeg maken en met mijn handen bezig zijn, dit gaf me veel voldoening. En ik ontdekte dat ik mooie dingen kon maken!

Ik word geïnspireerd door de natuurlijke vormen van het hout en werk deze verder uit met klopper en guts. Het proces is voor mij net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken en te voelen, de vorm te volgen, je intuïtie te volgen, weg te halen wat er niet hoort.

In 20startte ik mijn eigen bedrijf, waar veel wat ik in mijn leven geleerd had samen kon laten komen. Ik kon van mijn passie mijn werk maken. De laatste jaren is mijn werkplaats uitgebreid naar een plek waar mensen in verbinding kunnen zijn, waar je tot rust kunt komen, waar je allerlei boeiende workshops kunt volgen op gebied van creativiteit, natuur en persoonlijke ontwikkeling.


Anna Hakvoort

Anna Hakvoort

Langbroekerdijk A 137
3947 BG Langbroek

Cursussen en workshops beeldhouwen in hout