Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

09nov 2023
Goed Eten

Betula Kruiden
Halle

Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? In deze cursus geen dogma’s, geen caloriën, geen eiwitten en koolhydraten, maar eerlijke informatie over wat ons voedt.

Voor wie door de bomen het (voedsel-)bos niet meer ziet, is deze cursus. Na deze cursus zul je beter in staat zijn je eigen keuzes te maken, gefundeerd in echte informatie. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.
Mensen maken deel uit van de voedselkringloop op deze planeet. We voeden ons met producten van andere levensvormen: planten en dieren.
In les 1 starten we met de zaden van eetbare planten, die al duizenden jaren de basis vormen voor het voedsel van de mens: granen en peulvruchten. Hoe zien ze er uit, hoe zijn ze gegroeid, waar komen ze vandaan en op welke wijze kunnen we ze bereiden?
In les twee komen daar de noten, oliehoudende zaden en fruit bij. Hoe zat het ook al weer met oliën en vetten? Wat is de definitie van fruit?
In les drie gaan we andere delen van de plant bekijken: wortel, stengel, blad en wederom vrucht, maar dan als groente.
In de laatste les kijken we naar dierlijke voedingsmiddelen: melk, eieren, vis, vlees en honing. Ook kleinere levensvormen maken deel uit van onze voeding: schimmels en bacteriën. Wat is de plaats van paddenstoelen in de voeding? Wat is fermenteren?

Informatie

09 nov 2023 t/m 07 dec 2023 | de donderdaggroep is vol. Alleen nog plaats op de zaterdagen
14.00 - 16.00
100,00 incl. koffie/thee en materialen
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Betula Kruiden
Lankerseweg 3a
7025 ED Halle

Goed Eten

Wat doe ik nog meer?

Voeten op Wolken.
Voetreflexologie & Voetzorg
VoetreflexPlus massage
Voeten op Wolken.
Naaldwijk
Op de voeten zit eigenlijk je hele lichaam vertegenwoordigd. Voor elk orgaan zijn er corresponderende zones die d.m.v. massage weer de doorstroming krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Voetreflex therapie is een veilige therapie.
West Fit
Gezondheids- en vitaliteitscoaching
Leefstijl coaching en Massages
West Fit
Wateringen
Betula Kruiden
Kruidentherapie
Betula Kruiden
Betula Kruiden
Halle
Eerste Hulp uit de natuur. Traditionele kruidenmiddelen voor de huisapotheek, met kruiden uit eigen tuin. Biologisch geteeld en ambachtelijk bereid. Arnica, goudsbloem, brandnetel, smeerwortel en nog veel meer... Kruidencursussen en Doe-Lessen.
Vorm aan Licht / Laura Karsters
Energetisch werk
Healing en soul retrieval - indivduele sessies
Vorm aan Licht / Laura Karsters
Leiden
Vorm aan Licht
Healing en reading
healing en soul retrieval - individuele sessies
Vorm aan Licht
Leiden
In ons leven nemen we energie op van mensen en situaties en houden deze vast in ons systeem. Deze niet-eigen energieën zorgen ervoor dat je uit balans raakt. Met een healing kun je je balans herstellen en weer dichter bij jezelf komen.
Tides Massage
Massage
Tides massage
Tides Massage
Aalsmeer
Massage is voor iedereen; jong en oud, man en vrouw. Massage is ontspannend voor lichaam en geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben of het gewoon druk is in je leven.
Enjoy(ce)! Yoga en Massage
Massage
Enjoy(ce)! Thaise Yogamassage
Enjoy(ce)! Yoga en Massage
Amsterdam
De Thaise Yogamassage verbetert jouw gezondheid en werkt zowel ontspannend als vitaliserend. Je spieren worden liefdevol aangepakt en opgerekt. Kom in balans en in contact met je lijf en je gevoel. Gun jezelf nu deze bijzondere ervaring bij Enjoy(ce)