Klankmeditatie

Alles Is Muziek
Culemborg

Gaan je gedachten vaak met je op de loop? Pieker je over wat geweest is en wat je anders had kunnen doen, of maak je je zorgen over wat komen gaat? Klankmeditatie kan je hierbij behulpzaam zijn.

Gaan je gedachten vaak met je op de loop? Pieker je over wat geweest is en wat je anders had kunnen doen, of maak je je zorgen over wat komen gaat?
Wellicht verlang je ernaar om die rusteloze geest tot bedaren te brengen en volledig aanwezig te zijn in het hier en nu.
klankmeditatie kan je hierbij behulpzaam zijn. Klankmeditatie is een oeroude maar springlevende methode om de wervelingen van de geest tot rust te brengen. In de spirituele traditie van elke cultuur van alle tijden speelt klank een belangrijke rol!
Het is een heel toegankelijke vorm, omdat je in het begin van de meditatie iets te doen hebt, namelijk klank maken. Dat vergemakkelijkt de overgang van actief bezig zijn naar het contact maken met je innerlijke ruimte.

Bij de klankmeditatie wordt gebruik gemaakt van de tanpura, een Indiaas snaarinstrument met een enorme klankrijkdom, de stem en mantra's. De klanken creëren rust en harmonie in je energieveld en voeren je als vanzelf naar de stilte.

Cursus Klankmeditatie en mantrazang: najaar 2022
Een programma van afwisselend klank- en luisteroefeningen, mantrazingen en stilte.
Plaats, data en tijdstip worden nog nader bekend gemaakt

Marijke doet al jaren aan meditatiebeoefening, ondermeer in de traditie van Thich Nhat Hanh. Sinds 16 jaar is ze leerling van Smt. Ashoka Dhar uit Calcutta die haar inwijdt in de Nada Yoga, een vorm van klankmeditatie die is ingebed in een eeuwenoude traditie. Daarnaast volgt ze zang-  en sarangilessen bij Marianne Svasek die ondermeer lesgeeft aan Codarts Rotterdam.

Over Alles Is Muziek

Marijke Koerselman is muziekdocent en coach. Muziek en het begeleiden van mensen op hun ontwikkelingsweg lopen als een rode draad door haar leven. Vanuit die passie is zij 12 jaar geleden haar praktijk Alles Is Muziek gestart. Daarin laat ze mensen op diverse manieren de magische en helende werking van klank ervaren

Opleiding en ervaring
Na de studies theologie en sociaal cultureel werk is zij werkzaam geweest in de sociale sector, de kunstensector en als loopbaanadviseur en coach binnen het bedrijfsleven.
Zij volgde diverse opleidingen en trainingen, gericht op het begeleiden van mensen op hun levensweg, vanuit creatieve, lichaamsgerichte en spirituele invalshoeken.
Haar muzikale ontwikkeling startte met viool en zang en werd later verrijkt met de Afrikaanse drums onder begeleiding van meesterdrummer Ali N’Daye Rose, en Arafan Touré. Sinds 15 jaar is ze intensief in de Indiase muziek gedoken en volgt zanglessen bij Smt. Ashoka Dhar uit Calcutta . Deze wijdt haar ook in in de Nada Yoga, een vorm van klankmeditatie, die ingebed is in een eeuwenoude traditie.
Vanuit haar fascinatie voor de werking van klank volgde ze ook de Helende Stem opleiding bij Loucas van den Berg en verdiepte zich in de helende klanken binnen de Healing Tao-beoefening.
Haar opgedane ervaringen en kennis geeft ze graag door.
Marijke heeft een uniek instrumentarium tot haar beschikking dat intuïtief bespeeld kan worden, zonder dat je kennis van muziek hoeft te hebben. De klanken ervan raken direct het hart

 

 

 


Alles Is Muziek

Marijke Koerselman

Debussystraat 92
4102 AV Culemborg

Klankmeditatie

Wat doe ik nog meer?

Coaching - Diverse Coaching
Inzicht in Jezelf, Coaching en Persoonlijke groei
Hillegom
Inzicht in Jezelf, coaching en persoonlijke groei, training en professionele groei, begeleidt mensen bij levensloopvragen en werkgerelateerde onderwerpen.
Medium
Energetische Soul Reading
Helmond
Een reading geeft direct inzicht in je (onbewuste) patronen, overtuigingen, blokkades, je valkuilen en je (ware) kwaliteiten en talenten. Het geeft geeft antwoorden op levensvragen. Je kunt het zien als een scan van je energieveld.
Healing en reading
Luisterkind-methode
Nieuw-Vennep
Een Luisterkind-afstemming kan je helpen antwoorden te vinden op (levens)vragen, oorzaken van klachten en (gedrags)problemen. Deze kunnen gerelateerd zijn aan werk, gezin, relaties of belangrijke stappen in je leven.
Energetisch werk
Aardpunt - Chakra healing & chakra balancing
Delft
Wordt ontspannen steeds moeilijker voor je? Zijn er te veel zorgen? Voel je je misschien verloren?
Muziek & Zang
Alles Is Muziek
Culemborg
Alles is Muziek biedt Muziek- en klankworkshops, Klankmeditatie, Mantra zingen en coaching en advies
Coaching - Diverse Coaching
ouderschapsondersteuning
Aalsmeer
Ouders kunnen baat hebben bij gerichte ondersteuning. Via de ouders wordt dan gewerkt aan het verbeteren van de onderlingen verhoudingen binnen het gezin. Kinderen hoeven niet mee te komen naar het consult en blijven onbelast.
26aug
Opleiding
Opleiding tot Luisterkindwerker (start groep op locatie)
Omgeving Haarlemmermeer/haarlem
Wil jij: - jezelf verder ontwikkelen? - mensen die vastlopen verder kunnen helpen? - niet gebonden zijn aan 9:00 tot 17:00 werktijden? - vanuit je eigen huis werken? Dan is de Opleiding tot Luisterkindwerker misschien wel iets voor jou!
Coaching - Kindercoaching
kindercoach
Aalsmeer
Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat je kind weer lekker in z'n vel zit en het binnen jullie gezin weer gezellig is.
02jun
Spreekuur
Inzicht gesprek
Hillegom / online
Wil je weten wat coaching, een aurareading, (familie)opstelling of systemisch lichaamswerk voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom! Gratis, op afspraak, online kan ook. Mail via inzicht-in-jezelf of bel. Hartelijke groet, Willianne
Coaching - Lifecoaching
Holistisch energetisch therapeut / coach
Mariaparochie
Zelfrealisatie
Diamond Light Coaching
Helmond
Direct naar de kern van jouw lichtkracht. Diamond Light Coaching is een combinatie van intuïtieve coaching en helderziende energetische reading gekoppeld aan een energetische behandeling. Dit maakt deze vorm van coaching erg waardevol en uniek!
Healing en reading
Healing in combinatie met reading
Helmond
Een healing verlicht stress gerelateerde klachten en brengt ontspanning. Energie is als water en water wil stromen. Vaak houden wij emotionele energie onbewust vast of ontkennen en onderdrukken deze energie.
Traumatherapie
Brainspotting: een revolutionaire therapie
Nieuw-Vennep
Brainspotting is een therapievorm voor verwerking van trauma en andere blokkades. David Grand Phd, psychotherapeut, ontdekte deze zeer effectieve methode. Het is nu een wereldwijd gebruikte therapie die steeds verder wordt ontwikkeld.
Healing en reading
holistisch energetisch therapeut / coach
Mariaparochie