Het Pluk!Winkeltje vol cadeautjes, ingemaakt lekkers en alles voor duurzaam huishouden

Pluk! Den Haag
Den Haag

Kom je langs, in onze vernieuwde boerderijwinkel? Je slaagt er altijd voor heerlijke, gezonde en bijzondere dingen - en perfecte cadeautjes! Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 10 tot 16 uur.

Kom je langs, in onze vernieuwde boerderijwinkel? Je slaagt er altijd voor heerlijke, gezonde en bijzondere dingen - en perfecte cadeautjes! Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 10 tot 16 uur.

Even voorstellen

Gabriella van der Linden is onze winkelier en coördinator. De Winkel is thuisbasis voor haar bedrijf Moestuinieren aan de Keukentafel, voor ontwerp, ontwikkeling en educatie rond duurzaam huishouden, permacultuur en voedsel conserveren. Ze adviseert je dan ook in de winkel graag op die gebieden, en samen met haar team helpt ze je aan alles wat je daarbij kunt gebruiken.

Groen leven

Je vindt onze verse groente van eigen land vóór de winkel: als de winkel gesloten is mag je zelf pakken en in de lunchroom afrekenen. Het aanbod is wisselend omdat we in eerste instantie telen voor onze lunchroom en groentenabonnementen, maar altijd gezond, onbespoten en met liefde lokaal geteeld. Binnen vind je regelmatig leuke plukboeketjes. We werken vanzelfsprekend met de seizoenen en ons land mee.

Ook vind je bij ons een wisselend assortiment biologische bessenstruikjes, kruidenstekken en andere plantjes: voor jouw eigen oogst van tuin of balkon. En we zamelen graag je keukenafval in (vraag een emmertje) of je bokashi (de gefermenteerde Japanse compost waarvoor we de ook de benodigdheden verkopen). Zo ga jij steeds verder no-waste en komt alles ten goede aan de aarde!

 

Ingemaakt lekkers, of lekker inmaken?

We werken altijd met verse oogst en de omloopsnelheid is hoog. Jam, chutney, lekkere siroopjes voor limonade, ingemaakt zoetzuur, frambozenazijn, appel- en perenciderazijn. Maar ook maaltijdsoepen, eenpansgerechten en pastasauzen, inclusief decoratief weckglas. Wil je zelf aan de slag, dan verkopen we die weckglazen ook los, net zoals allerlei moois om mee te fermenteren en in te maken.

We verpakken vooral in hergebruikte zakjes en papier. Zoek je een leuk cadeautje, dan maken we er iets moois van en vullen we graag een katoenen groentenzakje, metalen emmertje, plukmand of blikken trommel met jouw eigen keuze uit ons assortiment - food en non-food. Ook super voor de meest unieke kerstpakketten: overleg vóór 1 oktober waarmee we je blij kunnen maken.

 

Duurzaam huishouden voor een gezonde aarde

We bieden in onze winkel bewust vrijwel alles plasticvrij, plantaardig en lokaal ontstaan aan - en we helpen je graag dat in je eigen tuin en huishouden voort te zetten. Daarbij worden we blij van handgemaakt en kiezen we ook nog eens voor móói, omdat schoonheid en genieten het verschil maken tussen functionele noodzakelijkheid en enthousiaste keuzes. Van aparte houten afwasborstel die lang mooi blijft tot biokatoenen groentenzakjes met unieke ecoprint. Van bijzonder kinderspeelgoed tot kleurige authentieke pannenlappen. We hebben origineel tuinkeramiek, zoals heksenhoedjes tegen bladluis, of paddenhuisjes. En de heerlijke puur-natuur zeep en shampoobars van Helemaal Shea, waarbij niets fouts in de zee belandt. Natuurlijk vind je bij ons ook biologische zaden en wat mooi gesmeed tuingereedschap van Sneeboer. Kom gauw langs om alles te ontdekken!

Over Pluk! Den Haag

Een stukje platteland in de stad! Een prachtige heemtuin voor fijne natuurwandelingen, een pluktuin vol besjes, bramen en frambozen, een biologische lunchroom en veel lieve dieren op de bijzondere kinderboerderij. Oogst zelf je eten met een groentepakket-abonnement of kijk bij het superleuke winkeltje vol unieke cadeautjes, van alles om duurzaam te leven en heerlijk verse groente, fruit, bessenstruiken en moestuinplanten van eigen land! Ook voor verhuur en verjaardagsfeestjes. 

"Wat. Een. Oase." Dat horen we vaak (en graag). 
Pluk! Den Haag is een samenwerking tussen Reakt (onderdeel van Parnassia Groep) en stichting Team Terra. Samen dragen wij zorg voor een prachtige groene plek waar iedereen welkom is en tot rust kan komen. Maar er wordt ook hard gewerkt! Er zijn dieren die verzorgd moeten worden, een moes-, fruit- en heemtuin om te onderhouden, de winkel en een lunchroom die 7 dagen per week open is.

De hele week open (de winkel op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag). 's Zomers van 10 tot 17, 's winters van 10 tot 16 uur. We zien je graag!


Pluk! Den Haag

Pluk

Loosduinse Hoofdstraat 1184a
2552AV Den Haag

Het Pluk!Winkeltje vol cadeautjes, ingemaakt lekkers en alles voor duurzaam huishouden