wandelcoaching en natuurbeleving

De Verborgen Tuin
Zutphen

Al wandelend in de natuur rondom Zutphen en Gorssel gaan we in op jouw hulpvraag. In stilte of met een gesprek en natuuroefeningen om dichter bij jezelf te komen. Samen vinden we oplossingen voor wat jou blokkeert en hoe je wilt veranderen.

Door je te verbinden met de natuur vind je de rode draad in je leven weer terug. 

Als ikzelf niet meer weet hoe ik verder moet, ga ik naar buiten, het liefst alleen het bos in om te wandelen en alles los te laten. In de natuur ervaar je dat je onderdeel bent van een groter geheel en ertoe doet. Je voelt een rust over je heen komen en een gevoel dat je er mag zijn, helemaal zo je bent. Daardoor krijg je weer zelfvertrouwen en ontstaat er een punt dat je je "oude" patronen los durft te laten. Je wordt geïnspireerd waardoor je passies en drijfveren weer een kans krijgen. Belangrijke beslissingen worden het best genomen als je je denken even kan uitsluiten en door een andere bril leert zien. Wil je veranderen van werk, een nieuwe levensweg inslaan, knopen doorhakken. Tijd om los te laten of opnieuw te beginnen. Ik wil je graag begeleiden bij dit proces. Door middel van natuuroefeningen, stiltewandelingen en een luisterend oor komen we dichter bij jou essentie en hoe jij verder wilt. 

Vanaf november starten 2-wekelijkse seizoenswandelingen op vrijdag en/of zondag in kleine groepen(max. 6 p.)                                            Voor info/data: de-verborgen-tuin0.webnode

De Verborgen Tuin is bij Gorssel, waar we door het bos, over de heide, in het park, afgewisseld met weilanden kunnen struinen.                                              Of op locatie bij jou in de buurt, 15 km. rondom Zutphen.  

Zet stappen en neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Groene groet, Ingrid 

 

 

 

 

Over De Verborgen Tuin

Mijn naam is Ingrid te Brake.

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek waar ik tot mijn 17-e gewoond heb. Na de opleiding voor Biologisch-dynamische tuinbouw Warmonderhof heb ik veel gereisd en samen met mijn partner jarenlang in Italië gewoond. Daar hebben we een eigen tuinbouwbedrijf met vele vrijwilligers en een gezin met 3 kinderen gerund. Terug in Nederland werkte ik 10 jaar voor een biologisch zaadteelt bedrijf. 

In 2016 besloot ik te gaan reizen en me te bezinnen op hoe ik verder wilde. In Portugal en Frankrijk kwam ik gedurende lange, vaak eenzame wandeltochten tot mezelf. Ik voelde een intense verbinding met de natuur en realiseerde me dat ik daar pas écht helemaal mezelf kon zijn. De behoefte om dat met andere mensen te delen was geboren. Terug in Nederland heb ik een uitgebreide opleiding voor natuurbegeleiding-en wandel coaching gevolgd aan de "Kraaybeekerhof" te Driebergen. Tegelijkertijd ben ik begonnen met het begeleiden van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en volwassenen die hun weg terug zochten in de maatschappij. 

Na 2 jaar en veel ervaringen rijker groeide de behoefte om zelf een therapie-tuin aan te leggen en op mijn eigen manier mensen in contact te brengen met de helende werking van de natuur. Ik vond in 't Joppe bij "De Veldhof" een ideale plek daarvoor. Van hieruit organiseer ik nu individuele trajecten voor zowel mannen als vrouwen en begeleid ik (kleine groepjes) vrouwen in tuinwerk en natuurbeleving. Iedere 2 weken op zondag en/ of vrijdag ben je van harte welkom voor een natuurervaring, en ontspanningsochtend.

In verbinding met de natuur kom je terug bij jezelf en je innerlijke drijfveren.


De Verborgen Tuin

Ingrid te Brake

Weerdslag 172
7206BZ Zutphen

wandelcoaching en natuurbeleving