tuintherapie en natuurbeleving

De Verborgen Tuin
Zutphen

Welkom in De Verborgen Tuin! Ontdek de weldadige en helende werking van de natuur. Laat alles los en kom tot jezelf. Voor een ochtend speciaal voor jezelf om samen met andere vrouwen te werken en te delen, of in alle rust te bezinnen en te werken.

"De Verborgen Tuin" is een ideale plek voor (kleine groepen) vrouwen om los te koppelen van je dagelijkse beslommeringen, om samen te werken in de tuin, te sparren en ervaringen te delen. Of om individueel te werken, het labyrint te lopen en rust te vinden om weer bij je innerlijke zelf te komen. Ik begeleid je met behulp van natuur- en ontspanningsoefeningen om in het hier en nu te komen en bij je innerlijke zelf. Zo word je geïnspireerd en  kom je tot nieuwe inzichten over jezelf en hoe je verder wilt. 

Ik begeleid je met oefeningen om de verbinding met moeder aarde sterker te maken en jouw plek in het geheel weer te vinden. In de stilte van de natuur kun je je gedachten laten gaan, valt de stress van je af en heb je een heerlijke ochtend voor jezelf in het hier en nu. 

Beetje bij beetje ontdek je weer wat de rode draad is in je leven, wat je passies en drijfveren zijn en vind je inspriratie om op een nieuwe manier verder te gaan. 

De Verborgen Tuin heb ik opgezet met een labyrint, ingezaaid met wilde bloemen. Verder zijn er bloemborders aangelegd en is er een groentetuin om naar hartelust in de aarde te kunnen wroeten. Het is een therapietuin, zonder produktiedoeleinden. Dat waarborgt dat je er puur komt voor de helende werking, voor jouw eigen proces. Ik zorg voor een veilige bedding waarin het samenzijn met anderen in vertrouwen kan ontstaan. En voor warme thee!    

 

 

Over De Verborgen Tuin

Mijn naam is Ingrid te Brake.

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek waar ik tot mijn 17-e gewoond heb. Na de opleiding voor Biologisch-dynamische tuinbouw Warmonderhof heb ik veel gereisd en samen met mijn partner jarenlang in Italië gewoond. Daar hebben we een eigen tuinbouwbedrijf met vele vrijwilligers en een gezin met 3 kinderen gerund. Terug in Nederland werkte ik 10 jaar voor een biologisch zaadteelt bedrijf. 

In 2016 besloot ik te gaan reizen en me te bezinnen op hoe ik verder wilde. In Portugal en Frankrijk kwam ik gedurende lange, vaak eenzame wandeltochten tot mezelf. Ik voelde een intense verbinding met de natuur en realiseerde me dat ik daar pas écht helemaal mezelf kon zijn. De behoefte om dat met andere mensen te delen was geboren. Terug in Nederland heb ik een uitgebreide opleiding voor natuurbegeleiding-en wandel coaching gevolgd aan de "Kraaybeekerhof" te Driebergen. Tegelijkertijd ben ik begonnen met het begeleiden van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en volwassenen die hun weg terug zochten in de maatschappij. 

Na 2 jaar en veel ervaringen rijker groeide de behoefte om zelf een therapie-tuin aan te leggen en op mijn eigen manier mensen in contact te brengen met de helende werking van de natuur. Ik vond in 't Joppe bij "De Veldhof" een ideale plek daarvoor. Van hieruit organiseer ik nu individuele trajecten voor zowel mannen als vrouwen en begeleid ik (kleine groepjes) vrouwen in tuinwerk en natuurbeleving. Iedere 2 weken op zondag en/ of vrijdag ben je van harte welkom voor een natuurervaring, en ontspanningsochtend.

In verbinding met de natuur kom je terug bij jezelf en je innerlijke drijfveren.


De Verborgen Tuin

Ingrid te Brake

Weerdslag 172
7206BZ Zutphen

tuintherapie en natuurbeleving