Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie Monique van Holsteijn

Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie
Ede

Mijn Natuurgeneeskundige praktijk is gespecialiseerd in diverse technieken: Bowentechniek, Voetreflexzonetherapie en Sabaaydimassages (lichaamsmassages met kruidenstempels) In mijn praktijk staan Herstel, Balans, Preventie en Ontspanning centraa

Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie Monique van Holsteijn is een Natuurgeneeskundige praktijk, die gespecialiseerd is in diverse technieken: Bowentechniek, Voetreflexzonetherapie en Sabaaydimassages (lichaamsmassages met kruidenstempels).

In mijn praktijk staan Herstel, Balans, Preventie en Ontspanning centraal.

Bowentherapie is een milde, subtiele en zeer effectieve manier van behandelen. De duimen en vingers van de behandelaar maken korte en rollende bewegingen over spieren en bindweefsel (fascie) op zorgvuldig gekozen plaatsen. De impuls van de beweging veroorzaakt een reflex in het fasciale weefsel, waardoor er direct een diepe werking optreedt. Bowen helpt het lichaam te ontspannen, pijn te verminderen, een betere balans te vinden en klachten vanuit de oorzaak te herstellen. Bowen is geen vorm van massage.

Bij o.a.: rug-/nekpijn, hamstringblessures, tenniselleboog, hooikoorts, astma, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, hoofdpijn/migraine, PMS, buikproblemen, nierproblemen, Burn-out.

Voetreflexzonetherapie is een drukpuntenmassage van de voeten en heeft als uitgangspunt dat organen en zenuwen van ons lichaam reflecteren in bepaalde gebieden en zones op de voeten. Door het masseren van de voeten wordt de doorstoming van energie bevorderd, waardoor blokkades kunnen worden opgeruimd en het lichaam zijn kracht hervindt. Voetreflexzonetherapie is een natuurlijke vorm van genezen, die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg.

Bij o.a.: hoofdpijn/migraine, slapeloosheid/vermoeidheid, menstruatie- en overgangsklachten, maag-en darmklachten, ademhalingsklachten, spier-en gewrichtsklachten, Burn-out, klachten m.b.t. de urinewegen.

Sabaaydi-massage is een nieuwe vorm van oosterse massage met warme kruidenstempels en aromatische oliën. Een exclusieve body massage voor lichaam en geest voor een diepere ontspanning. De massage bestaat uit een aantal handelingen: een rug-hoofd- en voetenmassage. Allereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenstempels gemasseerd. Daarna volgt een ontspannende olie-massage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een olie-massage van de voeten.

Bij o.a.: Stress, verzuring van het lichaam, depressies, vasthouden van vocht, oedeem.

Cursus: speciaal voor ouders, die hun kind willen masseren, geef ik workshops Sabaaydi-kruidenstempelmassages.

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed mits u aanvullend verzekerd bent.

 

 

 

 

Over Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie

In 2002 kwam ik contact met voetreflexzonemassage. Mijn interesse was gewekt en ik ben de driejarige vakopleiding voetreflexzonetherapie bij Sonnevelt opleidingen gaan volgen.

Naast deze opleiding en de opleiding Medische basiskennis die ik bij de HVNA (Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem) heb gevolgd, heb ik de volgende cursussen en opleiding gedaan:

  • Sabaaydi-massage, een oosterse lichaamsmassage
  • Sabaaydi kinderkruidenstempelmassage
  • Aromatherapie en lichaamsmassage
  • Bowen, een nieuwe zachte behandeltechniek met een zeer krachtige uitwerking

Sinds 20leg ik me volledig toe op de Bowentechniek, Voetreflex en Sabaaydi in mijn praktijk in Ede, maar ook bij u thuis in de regio Ede. 


Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie

Monique van Holsteijn

Markiezenhof 26
6715 LL Ede

Praktijk voor Bowen- en Reflexzonetherapie Monique van Holsteijn