Lichaamsgerichte therapie | Move & Mind | Specialisatie langdurige pijn of vermoeidheid

Move & Mind
Amersfoort

Altijd moe? Steeds weer pijn? Leven met langdurige pijn of vermoeidheid is heel vervelend. Waarom gaat die pijn nou niet weg? Lichaamsgerichte therapie helpt!

Leven met pijn of vermoeidheid is moeilijk. Misschien maakt het je moedeloos, verdrietig of boos en hangt het als een donkere wolk boven je hoofd. Waarom gaat die pijn nou niet weg?

Gelukkig kunnen deze klachten ook weer overgaan. Wij zullen je helpen, zodat je je weer gezond gaat voelen.

Zonder dat je het door hebt is je systeem continu op zoek naar balans. Wanneer je klachten ervaart is dat een teken dat de balans is verstoord. Eigenlijk ’praat’ je lijf tegen je, maar je lijf leren verstaan is nog helemaal niet zo gemakkelijk.

Wij helpen je om de taal van je lijf te leren begrijpen, zodat je leert hoe je je hoofd, hart en lijf weer in balans krijgt. En als je weer in balans bent, zal je zien dat je klachten verdwijnen.

“Je hoofd, hart en lijf staan in verbinding”

Hoe je jouw balans kan herstellen is voor iedereen anders. Daarom kijken we vanuit onze expertise hoe we jou het beste kunnen helpen. Hierbij werken we graag samen met de juiste specialisten, die bij ons zijn aangesloten.

“Samen kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen”

We maken gebruik van Fysiotherapie, Kinderfysiotherapie, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamswerk, (Jongeren) Coaching, Mindfulness, Meditatie en Sensorische Integratie Therapie (therapie voor mensen met problemen in de prikkelverwerking). Daarnaast werken we nauw samen in een multidisciplinair team en kan er psychologie, haptotherapie, hypnotherapie en systeemtherapie ingezet worden om jou zo goed mogelijk te helpen.

Over Move & Mind

Ik ben Marieke Versteegt (1984), oprichter en eigenaar van Move & Mind. Ik ben opgeleid als fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, SI- therapeut, bewegingswetenschapper en coach. In mijn werk heb ik veel kinderen en jongeren met chronische pijn- of vermoeidheidsklachten behandeld, zowel in eerstelijnspraktijken als in een revalidatiecentrum. Jarenlang liep ik zelf met hoofdpijn rond, ik zie mezelf dan ook als een ervaringsdeskundige.

Regelmatig zie ik dat kinderen en jongeren lang met klachten rondlopen, zonder dat ze begrepen worden. Dat kan echt anders!
De pijn en vermoeidheid kan weer overgaan als deze kinderen en jongeren geholpen worden om weer grip op hun klachten en hun leven te krijgen. Dit is het meest effectief als hulpverleners de krachten bundelen en de begeleiding vroeg in het proces opgestart wordt.

Move & Mind gaat uit van deze multidisciplinaire samenwerking en vroege interventie. We bieden een laagdrempelig en wetenschappelijk onderbouwd programma, waarbij we kijken wie jou het beste kan helpen. Naast individuele afspraken is het ook mogelijk om mee te doen aan ons groepsprogramma. Hierin staat plezier voorop en werken we samen aan het opbouwen van de conditie, leren voelen en interpreteren van lichaamssignalen, mindfulness en ontspanning. 


Move & Mind

Marieke Versteegt

Barchman Wuytierslaan 51
3819 AB Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Lichaamsgerichte therapie | Move & Mind | Specialisatie langdurige pijn of vermoeidheid