01apr 2023
Kruidencursus

Helende Planten
Zwolle

Kruiden, geuren, kleuren, zoemen, groeien, wortelen, leven. Dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van de kruiden......

Kruiden, geuren, kleuren, zoemen, groeien, wortelen, leven. Dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van de kruiden

Sinds mensenheugenis gebruiken we planten, bomen en struiken niet alleen voor onze voeding maar ook als we ziek geworden zijn of ter voorkoming van ziekte. Inmiddels weten we vaak niet meer wat we uit de natuur kunnen oogsten en zijn we vergeten hoe we de planten kunnen gebruiken. In deze cursus ga je dit weer leren.

met de seizoenen mee

We volgen de loop van de seizoenen. Op de cursusdag, 1 keer in de maand, staan we stil bij de maand waarin we ons bevinden en bespreken we drie of vier planten die je in die tijd van het jaar kunt oogsten en/of die goed voor je zijn om te gebruiken.  In de cursus krijg je vooral in de ochtend veel informatie.  In de middags gaan we de tuin en/of de uiterwaarden in en maken we een wandeling. Zo zie je hoe en waar de planten groeien en leer je over hun verschijningsvorm. Zodat je vertrouwen krijgt om ze ook zelf te gaan oogsten en te gaan gebruiken.  Uiteraard gaan we ook een aantal kruidenproducten maken, kruiden oogsten en kruiden proeven.  Bij elke bijeenkomst ontvang je op papier de informatie over de planten en over de maand. De cursus vindt plaats in de tuin van IJsselzicht te Zwolle.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek de website voor meer informatie

Informatie

01 apr 2023
10.00 - 15.00
62,00 per cursusdag
Minimaal 4 deelnemers.
Maximaal 6 deelnemers.

Waar?

IJsselzicht
Kleine Veerweg 25A
Zwolle

Kruidencursus