16sep 2022
Training Specialisatie tot Kinderkarakterdeskundige

Springboon Liselot Wessel
Zutphen

De training besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen: • Achtergrondtheorie Kinderkarakterontwikkeling met behulp van literatuur, artikelen, beeldmateriaal • veel praktische direct inzetbare werkvormen Een dynamische training die je raakt.

Inzicht in de kinderkarakterontwikkeling geeft je een kijk op gedrag die, als je het eenmaal weet niet meer anders kunt zien. Je leer gedragssignalen vertalen naar de behoefte die erachter schuilt. Wát wil een kind vertellen met zijn gedag. Waar komen angstige gevoelens, de schreeuw om aandacht, de boosheid, moeite met grenzen en regels, het gevoel te falen vandaan. Waar ligt de oorsprong? Je leert hoe ervaringen vanaf het allerprilste begin, tijdens zwangerschap en geboorte tot en met een jaar of zeven, van invloed zijn op groei, ontwikkeling en gedragspatronen. De kinderkarakterontwikkeling verloopt in 5 fases die zich blijven herhalen. Steeds opnieuw geeft gedrag informatie over wat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Door de signalen in gedrag te kunnen begrijpen zie je een kind écht en door daar afgestemd en oplossingsgericht mee te werken draag je bij aan het welzijn van kinderen en hun ouders. Je wordt signaaldeskundig en kan deze informatie doorgeven aan iedereen die bij de kinderontwikkeling is betrokken. Ook word je je bewust van je eigen professionele rol met de kwetsbaarheid daarin en leer je deze verstevigen.

De training bestaat uit 2 modules van 3 dagen. De eerste Module richt zich op de kinderkarakterontwikkeling. De Tweede Module op de ouder en kind karakters binnen een gezinsamenstelling.

 

Informatie

16 sep 2022 t/m 24 sep 2022 | 3 trainingsdagen 16, 17 en 24 september
9.30 - 16.30
895,00 Bedrag exclusief btw
Minimaal 6 deelnemers.
Maximaal 10 deelnemers.

Waar?

Springboon Kinder- en gezinsprofessionals
Oudewand 136
7201LM Zutphen

Training Specialisatie tot Kinderkarakterdeskundige