DI 18 juni 2019 14.00-16.30 uur
Lezing Alexander Concept; Herstel is wel mogelijk!
Haarlem

Maak kennis met het Alexander Concept en ontdek hoe ons (onbewuste) brein werkt. Onbewuste chronische stress houdt vermoeidheid en tal van andere klachten in stand. In deze lezing door Helga Verhoeven, oprichter en hoofdtrainer van Ander Leven, maak je kennis met het Alexander Concept en hoor je hoe deze vicieuze cirkel met de training het Alexander Concept te doorbreken is. 

Chronische (vaak onbewuste) stress speelt een grote rol bij uiteenlopende klachten als chronische vermoeidheid, burn-out, prikkelbare darm syndroom, angsten, slaapproblemen, laag zelfbeeld, energiegebrek en eetstoornissen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek: de productie van stresshormonen komt op gang als je lichaam een noodsituatie signaleert, zodat je alert en snel op een dergelijke situatie kunt reageren.

Dit is een normale reactie. Maar soms blijft je lichaam deze hormonen produceren als de noodzaak allang voorbij is; de stressrespons blijft actief en wordt chronisch. Diverse organen en functies kunnen hierdoor verstoord of overbelast raken, waardoor fysieke-, emotionele- of mentale klachten ontstaan.

  • Om je gezondheid terug te krijgen dient de chronische stressrespons gestopt te worden.
  • Dit lukt helaas niet via je bewuste brein: positief denken, wilskracht of hard je best doen blijkt niet voldoende om verandering te bewerkstelligen.
  • In de training leer je rechtstreekse signalen te sturen naar het onbewuste brein, waardoor de chronische stressrespons wel gestopt wordt. 
  • Je stapt uit de vicieuze cirkel van klachten en start de weg naar herstel. Dankzij neuroplasticiteit – het vermogen van je hersenen om nieuwe verbindingen aan te maken – is herstel wél mogelijk! 

De lezing geeft je inzicht in wat de training inhoudt en er zijn mensen aanwezig die de training al hebben gedaan, zodat je kunt horen wat deze voor hen als resultaat heeft gebracht.

Meer Informatie + Aanmelden

18 juni 2019
7,50 | incl. koffie en thee tijdens de pauze


info AT anderleven DOT nl

Flow Plaza, centrum voor groei en ontwikkeling, Zaanenstraat 18, Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.