ZO 03 maart 2019 10.00-12.00 uur
Meditatief zingen: mantra's en wereldliederen
Haarlem

Als een mens vanuit zijn ziel zingt, heelt hij zijn innerlijke wereld. Als alle mensen vanuit hun ziel zingen, helen zij ook de uiterlijke wereld ( Yehudi Menuhin). Samen mantra zingen iedere eerste zondag van de maand van 10 tot 12 uur (kerktijd)

Veel mensen hebben nog herinneringen aan het "naar de kerk gaan" als kind. Ook al gaan we nu misschien niet meer, diep in ons liggen vaak nog herinneringen aan momenten waarop we iets ervaarden dat verder ging dan ons denken; we konden ons soms even onderdeel voelen van iets groots, iets oneindigs. Al onze ervaringen zijn uniek maar woorden als eenheid, mystiek, verbondenheid, grootsheid kunnen hierin weerklinken. 

In het nu kunnen we deze momenten van bewust- en helemaal aanwezig- zijn gaan ervaren door samen mantra's en liederen van over de hele wereld te zingen. Iedere eerste zondag van de maand, onder kerktijd, zullen we dit met een groep mensen gaan doen. 

Mantra's zijn krachtige hulpmiddelen die ons ondersteunen op ons pad van bewustwording. De teksten en melodieen zijn eenvoudig. En hierin zit de ervaring: de liederen kalmeren je denken, ze openen je hart en door de herhaling helpen ze je toegang te krijgen tot het gebied voorbij denken en woorden: jouw innerlijke stilte. Je kunt een dieper bewustzijn ervaren; maar het is ook heerlijk om samen te zingen en de Eenheid te ervaren. Verstilling en uitbundigheid kunnen zich zo in jou afwisselen. Dit samen met anderen ervaren geeft een grote verbondenheid. 

We zullen liederen zingen die aansluiten bij de 7 stappen van de Latifa meditatie: aanvaarden, verlangen, hopen, vertrouwen, overgave, liefde en bereidheid. Tussen de liederen door zullen we ook stil zijn. Het programma is zo opgebouwd dat iedereen, met en zonder zangervaring, zonder tekstboeken zo mee kan zingen. 

Meer Informatie + Aanmelden

03 maart 2019 | Iedere eerste zondag van de maand: meditatief zingen in Jansstraat33
15,00 | volgende data 7 april, 5 mei, 2 juni en 7 juli 2019

www.jansstraat 33.nl, Jansstraat 33, Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.