VR 18 september 2020 14.00-17.00 uur
Start Achtweekse Mindfulnesstraining plus een stiltemiddag in Het Yogahuis Haarlem
Haarlem

Wil je minder piekeren, meer in het heden leven en veerkracht ontwikkelen? De mindfulnesstraining leert je anders om te gaan met de stress van alledag en dat komt je gezondheid ten goede. Deze training wordt gegeven door Ellie de Jong. Zij is psycholoog en heeft onder meer veel ervaring in het beroepsonderwijs.

  • Elliie geeft sinds 2008 Feldenkrais lessen in Haarlem en Heemstede. Ook verzorgt ze een slaapcursus op diverse locaties, onder meer in een Inloophuis voor mensen met kanker. Zij is een beoefenaar van Chi Kung en mediteert in de Zen traditie.

In de mindfulness training leer je om met een milde en niet oordelende  aandacht je lichaam, gevoelens en gedachten waar te nemen. De invloed van stress op je lichamelijk en psychisch functioneren wordt zo duidelijk. Je kunt ervaren dat automatische reacties op stress kunnen veranderen door erbij stil te staan. Dit heeft een gunstige invloed op  je gezondheid  bv. op pijn, ziekte en psychische klachten. Door de oefeningen ontwikkel je veerkracht. De training is geschikt voor iedereen die anders wil leren omgaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in het leven.  

  • De inhoud van de mindfulnesstraining is praktisch. Verschillende meditatieoefeningen worden uitgelegd en beoefend. Daarnaast wordt er stil gestaan bij theorie met betrekking tot mindfulness. Je krijgt een werkboek dat dient als naslagwerk en dat theorie en literatuurverwijzingen bevat. Ook krijg je de beschikking over (audio)oefenmateriaal om thuis mee te oefenen.

De training spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen.

Meer Informatie + Aanmelden

18 september 2020 t/m 20 november 2020 | Data: 18 en 25 september, 2 en 9 oktober, ( herfstvakantie: 16 oktober), 23 en 30 oktober, 6 november (stiltemiddag van 13 tot 17 uur), 13 en 20 november 2020
295,00 | Door een aantal ziektekostenverzekeringen wordt de mindfulnesstraining vergoed.

023-5261741 / 06-30712953
elliedejong AT xs4all DOT nl

Het Yogahuis, Bakenesserstraat 12 zwart, Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.