DI 23 november 2021 19.30-21.30 uur
ONLINE Permacultuur Jaaropleiding 2021 - 2022
Den Haag

Door al het gedoe (zullen we het maar noemen) was wat we het liefst doen; bij elkaar komen in een levendige leersituatie minder goed mogelijk. Om die redenen boden we onze Permacultuur Jaaropleiding aan als een interactieve online training met behulp van live streaming. Op basis van bijna een heel jaar ervaring met onze online training en lerend van de mogelijkheden en beperkingen, starten we nu een nieuwe traject en wel van 20 online sessies en 5 praktijkdagen op tenminste twee verschillende locaties.
Gedurende 20 dinsdagavonden over bijna een half jaar gespreid behandelen we de nodige stof en onderzoeken de uitdagingen die jullie tegen komen. Omdat alleen online les hebben een wat smalle basis is zullen we 4 praktijkdagen organiseren op zondagen.

De PDC (Permaculture Design Course) is een zowel theoretische als praktische opleiding waarin je leert je permacultuur ontwerp te maken en de verwezenlijking hiervan. Deze cursus is heel toegankelijk zowel voor de liefhebber als voor mensen die hun zaak willen uitbouwen in de permacultuur.

Taco Blom, hoofddocent is sinds tien jaar docent aan de Permacultuur School Nederland en België. Hij werkte voorheen als boomspecialist, landschapsverzorger en tuinder. Hij is de initiatiefnemer van CSA en permacultuurboerderij Samenland in Alken in België. Hier heeft hij een voedsel-bosrandtuin van 4ha.

De cursus vindt plaats op Eetbaar Park 1, een 777m2 permacultuurproject op het terrein van Natuur en Milieu Educatie van de Gemeente Den Haag in het Zuiderpark. Deze bijna 8 jaar oude tuin ligt te midden van buurttuinen, schooltuinen en een heem- en landschapstuin. De tuin is mede interessant door het deel voedselbos of liever bosrand dat zich er bevindt met naast noten- en fruitbomen en -struiken veel vaste eetbare planten. Eetbaar Park is ook een uitstekende oefenplek voor wie daar behoefte aan heeft op de tuinwerkdagen.
Er stoppen twee bussen op loopafstand. Op anderhalve kilometer afstand ligt Eetbaar Park 2, een 1100 m2 groot project met veel voedselbosrand-voorbeelden.

Lees meer via https://www.permacultuur.nu/index.php/agenda/permacultuuropleiding-515-vr

Meer Informatie + Aanmelden

23 november 2021 | Op 12 vrijdagen (meer info tijdens de info-avond op 10 september)
800,00

06-26130464
info AT permacultuur DOT nu

Eetbaar Park (Zuiderpark). , Ingang hek achter benzinestation Vreeswijkstraat, Den Haag

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.