DO 07 mei 2020 19.30-21.00 uur
Bewust Bollenstreek Leeskring: 'De profeet' van Kahlil Gibran
Online

Lees je ook graag? Boeken in de filosofie, esoterie, psychologie? Wil je het leven doorgronden? Vind je het leuk om dat samen met anderen te doen? Doe mee met onze leeskring!

 

Over deze leeskring van Bewust Bollenstreek
In deze leeskring bespreken we vooral wat ons raakt in het boek, lezen we favoriete passages voor en zo inspireren we elkaar. Het boek is verbindend én stimuleert ons in bewuster leven, zodat we steeds meer de kunst van het leven verstaan. De onderwerpen lopen uiteen, en je kunt per boek bezien of je wilt aansluiten. Begeleiding: Angela Roelen (inspirator Bewust Bollenstreek en LiefdeWerker).

 

Praktisch

Aanmelden kun je via onderstaand inschrijfformulier, dan ontvang je een link voor de Zoom meeting! Nog nooit gedaan? Hulp nodig? Bel even!

Natuurlijk heb je het boek vooraf gelezen. Het is bij Grimbergen en Vd Meer te koop. Bestel tijdig. Het is niet verplicht het boek aan te schaffen. Deelname is gratis. 

 

Over het boek: 'De Profeet' van Kahlil Gibran

Het boek beschrijft de verschillende onderwerpen die in het leven aan de orde komen zoals kinderen, liefde, vriendschap. maar ook goed en kwaad, religie en de dood. Kahlil Gibran is in staat om de verschillende levensfases te beschrijven, die ieder mens in zijn leven tegenkomt en er diepgang in aan weet te brengen, zodat je er over na gaat denken en het laat bezinken. Het allermooiste verhaal vind ik het verhaal van Kahlil over kinderen. Hierin is loslaten en kinderen hun eigen weg laten vinden het allermoeilijkste wat je als ouder moet doen, maar tevens het allergrootste geschenk dat je ze kunt geven, en dat jij kunt krijgen. Daarnaast is het tijdloos ondanks dat het boek uit 1923 is, zijn de thema's nog steeds actueel! Het is niet een boek dat je één keer uitleest, maar dat je af en toe ter hand neemt om vervolgens daarover na te denken en er wijsheid uit te halen.

"Kahlil Gibran (1883-1931) werd geboren in Libanon,reisde door Europa en Amerika en was dichter, filosoof enkunstenaar. Zijn werk werd vertaald in vrijwel alle talen.

 

Over Angela Roelen
Angela Roelen begeleidt deze leeskring. Zij heeft haar eigen praktijk LiefdeWerk én ze is de inspirator van Bewust Bollenstreek. Ze organiseert tal van evenementen in de Bollenstreek om mensen met elkaar te verbinden, op authentieke wijze. Heel gewoon. Zo ook deze leeskring.

Over Grimbergen en Boekhandel Vd Meer
Fijn dat we straks weer te gast mogen zijn voor onze leeskringen bij deze boekhandels, die ook echte ontmoetingsplaatsen zijn. Met elkaar mogen we dit soort plekken koesteren. Dat kunnen we doen door onze boeken daar te kopen/bestellen. Doe je mee? Ook dát is bewuster leven.

 

Over Bewust Bollenstreek

Op de website van Bewust Bollenstreek vind je een compleet overzicht van alle +170 professionals en hun activiteiten. Naast dit online platform wil Bewust Bollenstreek vooral een levende ontmoetingsplaats zijn voor mensen die bewuster vrijer blijer willen leven. Daartoe organiseert zij straks weer tal van evenementen in de regio:

  • Bewust Bollenstreek Wandeling
  • Bewust Bollenstreek Leeskring
  • Bewust Bollenstreek Dans je Vrij - op blote voeten
  • Bewust Bollenstreek Lezing
  • Bewust Bollenstreek Muziek

Wil je op de hoogte blijven? 

==> vraag de nieuwsbrief aan dan ontvang je de agenda in je mailbox!


Laat je inspireren door dit prachtige boek!
We maken er weer een fijne leeskring van! 

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.