WO 14 juli 2021 19.30-21.30 uur
LeesKring 'Het Hooglied', het lied van de Liefde
Noordwijk-Binnen

We gaan samen Het Hooglied lezen! Samen lezen we de liefde die ervan af spat in deze bijzondere tekst in de bijbel. De bijbel? Ja, écht, dit staat in de bijbel!

“Mijn Liefste is mij een bundeltje mirre
dat tussen mijn borsten overnacht.”

“Zie, u bent mooi, Mijn vriendin
zie, u bent mooi, uw ogen zijn als duiven.”

“je moet de liefde niet dwingen.
Je moet wachten tot de liefde vanzelf komt!”

“Zijn mond is heerlijk.
Alles aan hem is prachtig!
Zo is mijn liefste, zo is mijn vriend”

Wat doet deze tekst in de bijbel? Wat is de achtergrond? Wat kunnen we er vandaag mee? Wat lees jíj erin? Wat heeft deze tekst jou over de liefde te vertellen, vandaag?

Voor deze leeskring zijn onze speciale gasten: Bertijn Prins en Tiny van Westerop van Palliam!

Lezen over liefde met Palliam:

“Het is de liefde die wereld rond doet gaan. Liefdesliedjes zijn er in vele soorten en maten. Ook in de bijbel het grote verhalenboek van God vinden we verschillende liedboeken waarvan de bekendste wel het psalmenboek is. Even goed bekend, maar minder omvangrijk is een spannend boekje over de liefde tussen man en vrouw. Het Hooglied is een feest om te lezen en werd daarom ook bij feestelijke gelegenheden gelezen. Het boek bezingt, beschrijft en vertelt op beeldende wijze het Mysterie wat het leven zin geeft. Met elkaar willen we deze avond dit boekje ter hand nemen, er uit lezen en hierover met elkaar in gesprek gaan. En dat belooft wat, want over de liefde met een hoofdletter L of met een kleine l raak je nooit uitgepraat.”

Palliam is een onderdeel van de parochie Sint Maarten. De dagelijkse leiding is in handen van Tiny van Westerop en diaken Bertijn Prins. Palliam wil vanuit haar eigen traditie naar buiten treden om in dialoog te treden met alle mensen van goede wil. Ze wil een boodschap van liefde uitdragen. Een boodschap zoals die aan hen is voorgedaan door een ware Meester in de Liefde, Jezus van Nazaret.

Praktisch:

Heb je geen bijbel? En heb je ook niet iemand in de buurt, van wie je hem even kunt lenen? Je kunt de teksten vinden op internet, maar ik kan je ze ook toesturen! Laat je hierdoor niet weerhouden. Ook als je geen enkele achtergrondkennis hebt (heb ik ook niet :)). Bertijn en Tiny nemen ons mee in de achtergrond over het hoe en waarom. Sámen bespreken we, wat het ons vandaag te vertellen heeft, wat een ieder van ons er uit haalt, welke tekst je raakt. Dat maakt de leeskringen bij LiefdeWerk altijd zo inspirerend én verbindend. Ik verheug me op het Hooglied! Jij ook?

Bijdrage: € 15 incl thee/lekkers
Na aanmelding en betaling via www.liefdewerker.nl/agenda, ontmoeten we je graag in onze gezellige Herberg De Liefde, spirituele ontmoetingsplaats aan het Lindenplein 6 in Noordwijk-Binnen.

Over Herberg De Liefde

Vind je het fijn om anderen te ontmoeten? In een sfeer van openheid en spiritualiteit? Wil je leren, elkaar inspireren? Hou de gevarieerde agenda van Herberg De Liefde in de gaten, dé spirituele ontmoetingsplaats van de Bollenstreek, in Noordwijk-Binnen!

Met Cirkels, MaandViering met inspiratie, live muziek en meditatie, Wekelijkse Wandeling en InloopCafé. Daarnaast staan er regelmatig bijzondere evenementen op de agenda, zoals een Spirituele Proeverij en Mantra zingen.  Fijn om je ook daar te zien!!

Als mensen samenkomen in naam van de Liefde
gebeuren er … wonderen.

Welkom bij Herberg De Liefde!

Meer Informatie + Aanmelden

14 juli 2021
15 | incl. thee/lekkers

06 22329846
angela AT liefdewerker DOT nl

Herberg De Liefde, Lindenplein 6, Noordwijk-Binnen

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.