VR 22 mei 2020 10.00-11.00 uur
Bewust Interview Karton Design, Margrieta Oomkes
thuis

We hebben een nieuwe aanbieder in ons midden die prachtige duurzame dingen maakt: Margrieta Oomkes van Karton Design! Welkom en fijn dat je erbij bent. We zijn natuurlijk benieuwd wat zij precies maakt in haar werkplaats. Daarom een interview op locatie!

Op 22 mei om 10.00 uur gaan we op bezoek bij Margrieta Oomkes van Karton Design in haar werkplaats. Check de Youtube video alvast voor een eerste indruk. Via een live stream op FB Bewust Achterhoek kan je meekijken en luisteren naar Margrieta's verhaal, haar drijfveren en filosofie achter de dingen die ze maakt. Heb je op voorhand al vragen die ik haar zeker moet stellen, stuur me dan een mail.

Karton Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen en maken van alles wat je je maar kunt bedenken van Karton, waarbij de focus ligt op het technische aspect van Karton. Is wat we willen haalbaar en zo ja, hoe kunnen we het dan zo ontwerpen/maken/bouwen dat het ook nog functioneel is? Hierbij natuurlijk altijd rekening houdend met de toepassing, het product, de klant en de uitstraling.

Margrieta:

"Als ontwerpster ben ik altijd op zoek naar nieuwe ideeën en mogelijkheden in Karton toepassingen. Het lichte gewicht, de kracht en de eco-look bieden ongelimiteerde mogelijkheden. Het product Karton is laagdrempelig en leent zich uitermate voor praktische toepassingen in het dagelijks gebruik. Je kunt hierbij denken aan verpakkingen, maar ook aan complete standbouw, display’s, tafels, stoelen, kasten, buro’s, banken, bedden, wanden, lampen, tassen, decoratie,  een rijdende auto, etc.”

Alles kan van Karton!

Mijn ontwerpen kenmerken zich door hun toepasbaarheid en het optimaal gebruik maken van het karton in al haar eenvoud en schoonheid.

Heb jij een idee en een schets? Dan kan ik het voor je vertalen naar een ontwerp in karton.

Bij webshop PUUR|karton kun je terecht voor kartonnen design meubelen.

Ik ben een veelzijdig mens en ga graag een uitdaging aan. Via een technische opleiding ben ik als CAD-CAM tekenaar lang geleden de karton industrie ingerold. Ik was verbaasd over de soorten, de mogelijkheden en de verwerking van het karton. Hier kan ik helemaal mijn creativiteit combineren met mijn technisch inzicht. Na jaren in de karton industrie gewerkt te hebben, wilde ik meer, meer mogelijkheden, meer creativiteit, meer ontdekken. Zo ben ik in 2015 Karton Design gestart en is (bijna) niets mij te gek. Van beursstand tot Schipholtorentje, van display tot een rijdende auto. Ik doe mijn werk met passie en bezieling, ik geniet van de eco look en uitsraling van het materiaal. Het materiaal is heel tastbaar en laag drempelig, licht in gewicht en toch oersterk. Het meeste karton is gemaakt van gerecycled papier of van herplant bossen. Het wordt vrij lokaal geproduceerd, zo houden we de voetafdruk klein."

 

We zien je graag tijdens de livestream op 22 mei om 10.00 uur via: Bewust Achterhoek

 

Meer Informatie + Aanmelden

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.