Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

03jun 2023
Awareness Through the Body - ATB 1 - tweedaagse A´dam

Amir Azoulay
Amsterdam

Tijdens deze introductie tweedaagse onderzoeken we met behulp van gerichte oefeningen de aard van aandacht en ontspanning. Daarnaast zijn de adem en de zintuigen belangrijke elementen.

ATB 1 : introductie tweedaagse

Leer de elementen van ATB kennen.

Aandacht en concentratie
Tijdens deze introductie tweedaagse onderzoeken we met behulp van gerichte oefeningen de aard van aandacht. Je verkent aandacht met alle zintuigen, ervaart het met je hele lichaam! De ene keer door in beweging te komen en dan weer door juist verstilling op te zoeken.

De verschillende ‘lagen van ons zijn’
ATB maakt gebruik van ‘body-felt sense‘ als een persoonlijk ijkpunt om je te helpen bij het ontwikkelen van ontspannen aandacht, concentratie, zelfkennis en zelfregulatie. Dit lichamelijk ervaren wordt gekoppeld aan een theoretische en visueel kader. Je komt in contact met alle lagen van je 'zijn'.

De adem
Adembewustzijn is essentieel voor zowel zelfbewustzijn als zelfregulatie. De eerste stap op weg naar meer adembewustzijn, is het vergroten van het vermogen om naar de adem te luisteren. Naast het luistervermogen, bieden wij ook oefeningen aan die de natuurlijke ademstroom vrij maken. Dit heeft direct effect op andere delen van ons ‘zijn’.

Sensory Awareness
Sensory Awareness nodigt uit de zintuigen te openen, te verfijnen, en om te kunnen waarnemen wat voor een effect ieder zintuig op de verschillende delen van ons ‘zijn’ heeft. Het zet een leerproces in gang om aandacht te schenken aan je lichaamssensaties én ernaar te luisteren.

Ontspanning
Het vermogen om te ontspannen wordt verkend en vergroot. Ontspanning gaat verder dan alleen fysieke ontspanning. Naast fysieke ontspanning betreden we bewust het gebied van emotionele en mentale ontspanning.

Informatie

03 jun 2023 t/m 04 jun 2023 | dagelijks van half tien tot vijf uur
9.30 - 17.00
265,00 korting voor 225 code Buzzbie op aanmeldingsformulier
Minimaal 8 deelnemers.
Maximaal 20 deelnemers.

Waar?

volgt na aanmelding
Volgt na aanmelding
Amsterdam

Awareness Through the Body - ATB 1 - tweedaagse A´dam

Wat doe ik nog meer?

Evert Vos Stembevrijding en Coaching
Coaching - Diverse Coaching
stembevrijder, loopbaanprofessional, trainer en coach
Evert Vos Stembevrijding en Coaching
Onderdendam
Ruimte voor Ontwikkeling
20dec
Workshop
Rite of the Womb: Midwinterviering voor Vrouwen.
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Deze Ceremonie is de 13e inwijding in de traditie van de Munay Ki (Inca Sjamanisme uit Midden- en Zuid Amerika) en is alleen bedoeld voor vrouwen. Om hun vrouwelijkheid bewust te worden, te eren en te vieren en daarbij ook spanningen los te laten.
Ruimte voor Ontwikkeling
Familie- en systeemopstellingen
Systemisch werken
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Ons systeem van herkomst (voorouders, gezin) bepaalt op een (on)bewust niveau hoe we denken, voelen en handelen. Het is zinvol om deze patronen zichtbaar te krijgen, zodat we als een vrijer mens kunnen besluiten hoe we hiermee om willen gaan.
Marlijn Thunder Moon
Sjamanisme
Sjamanistisch healer
Marlijn Thunder Moon
Hoofddorp
Welkom bij Thunder Moon. Hier kan je vinden, wat je eerder verloren bent en in liefde verbinden met wat nu mag zijn.
Tineke Duys en Maike van den Berg
17nov
Workshop
Themadag Schatgraven
Tineke Duys en Maike van den Berg
Den Haag
Jouw innerlijke schatkist wordt in het licht gezet, opdat je verbinding kunt maken met jouw authentieke zelf. Er is voor iedereen een opstelling beschikbaar om de relatie tussen het Kind, het Zelf en de Wijze in jou helder te krijgen. Ben je erbij?
Erna Staal
Mindfulness & Compassie
Leren je zenuwstelsel te reguleren - Polyvagaal therapie Nijmegen
Erna Staal
Nijmegen
Recente studies wijzen uit dat we primair helen in en door het lichaam en niet via het brein. 80% van de informatie gaat van het zenuwstelsel naar het brein. Leer je zenuwstelsel reguleren met Polyvaal therapie (evidence based). Voor rust en welzijn.
Awareness Matters
Opleiding en Training
Als werken met mens & kind je vak is....
Awareness Matters
Amersfoort
Mindfulness is aandacht geven aan jezelf. Hoe kan je uit de maalstroom van gedachten en gevoelens te stappen, waardoor er meer balans en innerlijke rust ontstaat?
Awareness Matters
Lichaamswerk
Awareness Through the Body - ATB
Awareness Matters
Amersfoort
Kinderen, jongvolwassene & volwassenen ontwikkelen aandacht, zelfbewustzijn, zelfkennis en vergroten hun basis voor zelfregulatie en bewustzijn. Een ‘speels’ programma wat zowel dynamische als verstillende oefeningen biedt.
Ruimte voor Ontwikkeling
24nov
Training
Opleiding Systemisch Werken
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Deze opleiding stelt je in staat om zelfstandig opstellingen te gaan begeleiden. Je ontwikkelt een solide basis om het systemisch werken zo in te zetten dat het mensen bewuster en vrijer maakt om hun eigen keuzes te maken en dat is betekenisvol werk!
Ruimte voor Ontwikkeling
10nov
Cursus
Op je Pad: Sjamanistisch trainingsjaar.
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
Tijdens deze jaartraining nodigen we je uit om op een diepere laag verbinding te maken met je ziel, zodat er bewustwording en heling mag ontstaan. Steeds weer mogen we getuige zijn van de sterke transformatie, die door deze training ontstaat.
Ruimte voor Ontwikkeling
Sjamanisme
Met Hart en Ziel: basiscursus sjamanisme
Ruimte voor Ontwikkeling
Den Haag
We maken kennis met de rijkdom, die het sjamanistisch werken ons biedt. Mogelijkheden om de stem van je ziel te ervaren en te luisteren naar wat er verteld wil worden. Je zult je meer verbonden gaan voelen met de wereld om je heen en met jezelf!