03sep 2022
'De suite van het waken' - Voorstelling in het Bieslandse bos

Carolien Hoogendoorn Theatermaker
Pijnacker (bieslandse bos)

De openluchttheatervoorstelling De suite van het waken; wordt tijdens de Bieslanddagen op 3 en 4 september gespeeld in het Bieslandse bos (Pijnacker). Voorstellingen om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

De suite van het waken 

Community art in het Bieslandse Bos

Middenin het Bieslandse Bos ligt het amfitheater en tijdens de Bieslanddagen op 3 en 4 september kan op deze hele bijzondere plek in de open lucht de voorstelling ‘De suite van het waken’ worden bijgewoond. Vrij naar ‘De suite van het waken’ van Bouke Oldenhof. Een poëtisch stuk over negen jongeren in de schemerfase tussen waken en slapen, tussen kind en volwassen zijn. Ze hebben afgesproken bij de vijver, waar ze de hele nacht zullen opblijven tot ze de zon zien opkomen. Om wakker te blijven, vertellen ze elkaar verhalen, dragen gedichten voor en verlangen naar een lief. De nacht nodigt uit tot filosoferen. Het echte leven begint als de zon opkomt. Wie is wakker? De jongeren bevinden zich in een soort luchtbel in de tijd – heel aanwezig in het moment, alsof de rest van de wereld even niet bestaat. 

Als publiek krijg je die rest van de wereld wel mee in de vorm van bijzondere figuren die hun eigen activiteit hebben op deze bijzondere plek middenin de natuur. 

Onder enthousiaste begeleiding van professionals: Hester Dam (zangdocent, zangbevrijder en dirigent), Pnina Schupper (Dans en Theater), Nicoline van Santen (1e violiste bij Amsterdam Sinfonietta) én bewoners uit aanliggende wijken wordt deze beeldende voorstelling gemaakt, met spel, (samen)zang, live muziek (o.a. viool) en dans. 

 

 

 

 

Informatie

03 sep 2022 t/m 04 sep 2022 | Er worden op 3 en 4 september voorstellingen gespeeld tijdens de BieslandDagen 2022 (bieslanddagen.nl). Voorstellingen om 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Duur: 45 min.
. - .
5,00 Kaarten via www.bieslanddagen.nl of op de dag zelf via QR Code bij entree.

Waar?

Amfitheater

Pijnacker (bieslandse bos)

Contact

'De suite van het waken' - Voorstelling in het Bieslandse bos