Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

25jun 2022
Laatste extra tuinwerkochtend: De nieuwe gewassen hebben nog wat hulp nodig ... Doe je mee?

Stichting BuitenLeeft
Delft

De laatste extra tuinwerkdag van dit seizoen; het meeste groeit en bloeit volop (komt dat zien!). Extra groene handjes zijn heel welkom om dat laatste zetje te geven. Lekker een paar uurtjes met je handen in de aarde. Gezond, gezellig en leerzaam!

Er zijn nog wat stekjes en kiempjes die de grond in gaan, maar daarnaast helpen we de nieuwe gewassen nog wat op gang. We dunnen waar nodig uit, halen soms onkruid weg, geven waar nodig wat water of binden gewassen op die omhoog mogen ranken.

 

  • Vind je het leuk om te leren over biologisch-dynamische teelt?
  • Hou je van buiten zijn, gezond in de buitenlucht - de groene sportschool?
  • Zoek je manieren om tot rust te komen en je met de natuur te verbinden?

Kom dan lekker een paar uurtjes helpen. Het is leuk, gezond en nuttig.

We werken twee uurtjes, van 10 tot 12. Vanaf half 10 staat de koffie en thee klaar.

 

Ervaring is niet nodig, maar mocht je toevallig wel verstand hebben van plantjes en moestuinieren, dan kun je je kennis en vaardigheden misschien wel direct inzetten en delen.

 

Voorlopig de laatste extra tuinwerkochtend. Maar als je het leuk vindt, kun je ook op de 'gewone dagen' een paar uurtjes komen meewerken. Neem contact op als je interesse hebt, je kunt altijd een keer meedraaien om te kijken of het bij je past.

 

Over de Stichting BuitenLeeft

De stichting wil een ontmoetingsplek creëren waar volwassenen en kinderen de positieve effecten van de natuur op hun gezondheid kunnen ervaren en zich daardoor kunnen ontdoen van fysieke of psychische lasten. Maar waar zij ook leren voor zichzelf te zorgen en voor de omringende natuur.

Bij BuitenLeeft draait alles om de relatie tussen mens en natuur. Onze filosofie is: ‘Van buiten word je beter’.

We verbouwen groenten volgens biologisch-dynamische principes, dat betekent dat we werken met respect voor mens en natuur. Alles komt uit de volle grond, zonder ingrijpen door gentechnologie, gif of kunstmest. Het voedsel van onze tuin is superfood!

Bovendien is alles heel lokaal - voor en door Delft en omgeving.

We beginnen te oogsten vanaf ca. eind april. Je kunt een oogstabonnement nemen als je dat wilt en/of vaker komen moestuinieren. Deze tuinwerkdag is misschien wel dé manier om kennis te maken!

Informatie

25 jun 2022 | koffie en thee v.a. 9:30
10.00 - 12.00

Waar?

Stadstuinderij BuitenLeeft
Middelweg 1a
2616 LV Delft

Laatste extra tuinwerkochtend: De nieuwe gewassen hebben nog wat hulp nodig ... Doe je mee?