19feb 2022
Hoeden of mutsen vilten

Stichting The Work-Shop
Houten

Een lichte warme hoed, muts of baret in het model en de kleur naar jouw keuze. Dat is wat je deze zaterdag gaat maken! Zonder breien of haken, maar zelf gevilt uit losse plukken wol. Zo benut je een prachtig duurzaam materiaal als schapenwol!

Een lichte warme hoed, muts of baret in het model en de kleuren naar jouw keuze. Dat is wat je deze zaterdag gaat maken! Zonder breien of haken, maar zelf gevilt uit losse plukken wol.

Je begint met wol afwegen en deze heel zorgvuldig verdelen, zodat de muts overal even dik wordt. Met behulp van warm sop voel je al wrijvend dat de losse wol steeds steviger wordt. Wil je de binnenkant in een andere kleur? Een omgeslagen rand met een decoratie? Anne legt je uit hoe je dat voor elkaar krijgt, ook al heb je nog nooit met vilt gewerkt.

Vilt en het maken van vilten voorwerpen en kledingstukken is een eeuwenoude techniek, waarmee je in deze workshop kennis maakt of je kennis van verdiept. Ervaring is niet nodig.

We vilten staande aan tafels, want om het vilt stevig te krijgen, is het nodig er kracht op te zetten. En dat doe je makkelijker staande. Het vergt dus wel wat fysieke inspanning, maar dan héb je ook wat: een unieke warme muts of hoed, waarmee je je winteroutfit completeert.

De groep is beperkt tot zes personen. Een biologische lunch is inbegrepen, evenals koffie, thee en lekkers en gebruik van een plastic schort. Voor ons aller veiligheid geldt dat je alleen toegang hebt met coronacheck. Wanneer we door de ruimte bewegen, dragen we een mondkapje. Deze mag af als je zit.

Informatie

19 feb 2022
10.30 - 17.00
77,50

Waar?

Stichting the Work-Shop
Spoorhaag 101
3995ED Houten

Hoeden of mutsen vilten