Cursus Workshop Lezing Training Evenement Open dag Open les Netwerkbijeenkomst Informatiebijeenkomst Opleiding Concert Beurs Festival Spreekuur Excursie Retraite Presentatie Markt Film Theater Intervisie Wandeling

januari 2020 - Cursus

Irene Kol (psychosomatisch fysiotherapeut)

DI 21 jan Mindfulness & Compassie cursus
Cursus: Leer ontspannen bij stressklachten, met mindfulness en klassieke ontspanningsmethoden!

Leer ontspannen bij stressklachten, met mindfulness en klassieke ontspanningsmethoden! Irene Kol is psychosomatisch fysiotherapeut, gespecialiseerd in spanninggerelateerde klachten én klachten na oncologie- en hartrevalidatietrajecten.
Je Bent Nu Hier
Irene Kol (psychosomatisch fysiotherapeut) Haarlem
Hantzen Stevenson

DI 21 jan Stressmanagement cursus
Stress & Burnout Lezing

Lezing over chronische stress, burn-out en herstel. Hoe kun je beter omgaan met je energie en grenzen? Met praktische tips en eenvoudige adem- en Mindfulness oefeningen.
Hantzen Stevenson | Mindfulness Haren
Hantzen Stevenson Haren
Marianne L. van der Meer

DI 21 jan Creativiteit cursus
Vrij Schilderen 5 lessen: Plezier in Experiment!

cursus VRIJ SCHILDEREN - PLEZIER IN EXPERIMENT! Aan de slag met verf en kwast (en wat je verder nodig vindt). Geen voorkennis nodig.
ContextueelWerk
Marianne L. van der Meer Wehl
Juliette Bonarius

WO 22 jan Zelfrealisatie cursus
Zijnsoriëntatie Cursus Gezonde Zelfliefde

De cursus Gezonde Zelfliefde start op woensdagavond 22 Januari in de Jordaan. Meld je snel aan! In de cursus oefenen we met het doorbreken van je (overlevings-) patronen door je te richten op je altijd natuurlijke en vrije aard.
EENGELUKKIGMENS
Juliette Bonarius Amsterdam Jordaan
Mati Engwerda

WO 22 jan Dans & Beweging cursus
Start cursus Dans het Leven!

Deze dansmeditatie cursus is erop gericht om heerlijk te kunnen dansen in afstemming met wat er op dat moment in jezelf beweegt. Thema's en begeleiding ondersteunen je om je dans te inspireren en te verdiepen.  
Move in Essence Dans - adem - meditatie
Mati Engwerda Haarlem
Lieke Deelstra

WO 22 jan Coaching - Bedrijfscoaching cursus
Onderneemsters vanuit het hart

Voor degene die van binnen precies weet wat ze doet. Voor degene die van binnen heel goed voelt wat ze waard is.Voor degene die droomt om iets in de wereld te zetten.Voor degene die een ideaal heeft…
Werkplaats STAP
Lieke Deelstra Zutphen
Marjet Gregory

DO 23 jan Kinesiologie cursus
Cursus: Touch for Health module I

Touch for Health is een prachtige methode die zich richt op het balanceren van energie. Een waardevolle cursus voor meer balans en energie voor jezelf en voor anderen! Je leert om je energie te testen en op een natuurlijk manier in balans te brengen.
Metta4balance, Praktijk voor Kinesiologie en Coaching
Marjet Gregory Bennebroek
Monique Helmer-van Loon

DO 23 jan Dans & Beweging cursus
Sacred Dance/ Meditatie-in-beweging

Sacred Dance betekent gewijde dans of heilige dans, in de betekenis van helend. Sacred Dance nodigt je uit, het unieke in jezelf, je wezen en je herkomst te ervaren. Zo ontstaat er ruimte voor verbinding met jezelf, met de anderen en met het hogere.
Meditatieve dans ofwel Sacred dance Culemborg
Monique Helmer-van Loon Culemborg
Anke Welten

DO 23 jan Acupunctuur cursus
Workshop Zen en keuzes maken

Waarom is kiezen soms zo moeilijk? En hoe komt het dat je sommige belangrijke keuzes juist bijna moeiteloos maakt? Zen maakt je bewuster van hoe je keuzes maakt, zodat je gemakkelijker betere keuzes leert maken. Maak ermee kennis in deze workshop.
Zen.nl Dordrecht
Anke Welten Dordrecht
Marlies Kooijman

DO 23 jan Kinesiologie cursus
Cursus kennismaken met spiertesten deel I

In deze cursus leer je de spiertest te gebruiken, hoe de spiertest precies werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Om daarna thuis te gebruiken voor jezelf en anderen of te integreren in je eigen werkzaamheden (o.a. als therapeut, bij dieren etc)
Praktijk@Balans / Kinesiologiepraktijk Marlies Kooijman
Marlies Kooijman H.i.ambacht
Charlotte Gmelig Meijling

DO 23 jan Mindfulness & Compassie cursus
Mindfulness Training | gecertificeerde, ervaren trainer | vaak vergoed

Tijdens deze training oefenen we met vaker aanwezig zijn in het moment ; of die nou prettig of onprettig is. Zo ontwikkelen we meer rust, mildheid, zelf compassie, en leren we meer te genieten maar ook beter om te gaan met dat wat moeilijk is.
charlotte gmelig meijling | coaching training mindfulness
Charlotte Gmelig Meijling Haarlem
Britta Boelrijk

DO 23 jan Astrologie cursus
Workshop Maak kennis met Astrologie | Aan de slag met je geboortehoroscoop

Maak kennis met Astrologie is een informatieve & inspirerende kleinschalige workshop waarin je meer leert over astrologie en samen op spelenderwijze aan de slag gaat met de basisduiding van je horoscooptekening. Kennis van astrologie is niet vereist!
Creatief in Coachen
Britta Boelrijk Nes aan de Amstel
Ans Hoogland

DO 23 jan Yoga cursus
Dru Yoga: ervaar ook de kracht van zachte beweging! Meedoen wanneer jij wil.

Dru Yoga is een zachte vloeiende vorm van yoga gericht op het weer laten stromen van geblokkeerde energie. Hoewel de bewegingen zacht zijn, is de werking verrassend krachtig. Je kunt op elk moment instromen en beginnen met een kennismakingsles.
InnerPulse
Ans Hoogland Zutphen
Marien van Os

VR 24 jan Body Stress Release cursus
Art of Breathing-cursus

De cursus biedt praktische kennis, yoga, meditatie en verschillende ademtechnieken waaronder de de krachtige S.K.Y.- ademhaling. Ervaar het zelf en leer deze eenvoudige technieken. Je zult er de rest van je leven profijt van hebben.  
Yokidoki
Marien van Os Culemborg
Marius Engelbrecht

VR 24 jan Stemwerk & Stemcoaching cursus
Jaartraining Stemexpressie 2020

Ook in 2020 natuurlijk weer een jaartraining. Tijdens de jaartraining duik je in de wereld van stem, klank en ziel. Je gaat op avontuur, op ontdekkingsreis met jezelf en met elkaar.
Marius Engelbrecht Stemexpressie
Marius Engelbrecht Den Haag
Yoga Innerwork

VR 24 jan Energetisch werk cursus
2 daagse cursus Pranic Healing

Leer hoe je zelf je levensenergie en de energie in je omgeving kunt beïnvloeden. Hoe je door middel van simpele technieken je energie hoog kunt houden, stress vrij en positief. Na afloop kun je Pranic Healing inzetten voor jezelf en je omgeving.
Yoga Innerwork Haarlem

VR 24 jan Kinderen-Ouders cursus
Training / cursus Spiritueel en Bewust Ouderschap

Mijn passie is op dit moment om ouders te begeleiden naar zelfkennis en inzicht, opdat zij de eigenheid van hun kinderen kunnen accepteren en begeleiden naar wie zij uiteindelijk zullen worden.  De problemen en uitdagingingen waar zowel ouders als kind
Praktijk Bewust Ouderschap Sassenheim
Tosho Kooimans samen met Hans Planje

ZA 25 jan Coaching - Relatiecoaching cursus
SAMEN - Relatie cyclus

Relatie cyclus van 7 bijeenkomsten om de 2 weken op zaterdag van 11 tot 17 uur in Enschede. Start 25 januari. Voor iedereen die wil werken aan betere relaties, individueel op met een partner. Begeleiding door Hans Planje en Tosho Kooimans.
Roots and Wings Opstellingenwerk
Tosho Kooimans samen met Hans Planje Enschede
Guy Andreoli

ZA 25 jan Zelfrealisatie cursus
Cursus Activeren van je Zelf Helend Vermogen

Voor al degene die geconfronteerd worden met gezondheidsproblemen/ongemakken of het niet stromen in het leven en op zoek is naar de diepere oorzaak van deze onbalans en het zelf helend vermogen van zijn lichaam en ziel wil activeren.
InTune Innerlijke groei en bewustwording
Guy Andreoli Lunteren
Guy Andreoli

ZA 25 jan Zelfrealisatie cursus
Cursus activeren van je Zelf Helend Vermogen: Introductie

Voor al degene die geconfronteerd worden met gezondheidsproblemen/ongemakken of het niet stromen in het leven en op zoek is naar de diepere oorzaak van deze onbalans en het zelf helend vermogen van zijn lichaam en ziel wil activeren.
InTune persoonlijke groei en bewustwording
Guy Andreoli Lunteren
Ineke Heitink

ZO 26 jan Opleiding en Training cursus
De Akasha Kronieken leren lezen: Een weldaad voor je ziel.

Voor de cursus op de nieuwe locatie in Duiven - Ruben Robijn kijk dan in de agenda. De Akasha Kronieken leren lezen Voor jezelf en op professioneel basis Deze 3 dagen geven je een stevige basis om zelfstandig te kunnen werken in de Akasha Kronieken.
Praktijk Ineke Heitink
Ineke Heitink Didam
Tom van Dijk

ZO 26 jan Meditatie cursus
Zen meditatie Zondag

Zondag 26 januari en zondag 29 maart organiseert Zen Centrum Groningen een Zen Meditatie Zondag. Deze meditatiedag/dagretraite geeft verdieping aan je meditatie-beoefening en zenweg en heeft een gevarieerd programma van zit- en loopmeditatie, twee inleidi
Zen Centrum Gronigen
Tom van Dijk Groningen
Hantzen Stevenson

ZO 26 jan Mindfulness & Compassie cursus
Interpersoonlijke Mindfulness

Beter leren luisteren en duidelijker verwoorden wat je echt vindt? Vaak verliezen we onze rust in communicatie met anderen. Verdiepende meditatiedag met aandacht, vriendelijke omgang met jezelf en verbindende communicatie.
Hantzen Stevenson | Mindfulness Haren
Hantzen Stevenson Haren
Rianne Wijninga

ZO 26 jan Zelfrealisatie cursus
Ademflow

Ademflow voor rust en ontspanning en een diepere verbinding met jezelf. Ben jij benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Kom dan mee ademen en ervaar wat het met je doet!
Aards en Hemels
Rianne Wijninga Vaassen
Frances Nuijen

MA 27 jan Rouw- en verliesbegeleiding cursus
Cursusgroep: Op zoek naar rouwverlichting

9 bijeenkomsten om op zoek te gaan met elkaar naar rouwverlichting. Het is stilstaan bij wat er was, hoe het is geweest én zoeken naar die momenten waar jij steun en kracht aan kan ontlenen. Dat maken we zichtbaar!
Praktijk voor verlies en herstel
Frances Nuijen Haarlem
Lilian Velthoen

MA 27 jan Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) cursus
Chi Neng Qigong lessen

Heb jij al ervaring met Chi Neng Qigong? En zou je dit weer willen oppakken? Kom dan meedoen met deze wekelijkse les op maandagavond! Nieuwsgierig maar geen ervaring? Dan is de introductiecursus of donderdagavond les passend voor jou!
Chi Neng Qigong Haarlem
Lilian Velthoen Haarlem
Paula Holtzer

MA 27 jan Meditatie cursus
Engelencursus en de vijf elementen

Engelen zijn de boodschappers van de hemel. Tijdens de cursus komen we door middel van meditatie in contact met onze engel. Engelen zorgen voor innerlijke rust en vertrouwen. De cursus helpt je om met je HSP of hoogsensitiviteit om te gaan.
Evenwichtigleven
Paula Holtzer Nijmegen
Ans Hoogland

MA 27 jan Yoga cursus
Dru Yoga: ervaar ook de kracht van zachte beweging! Meedoen wanneer jij wil.

Dru Yoga is een zachte vloeiende vorm van yoga gericht op het weer laten stromen van geblokkeerde energie. Hoewel de bewegingen zacht zijn, is de werking verrassend krachtig. Je kunt op elk moment instromen en beginnen met een kennismakingsles.
InnerPulse
Ans Hoogland Zutphen
Mercedes Sharrocks

DI 28 jan Medium cursus
Beginners Cursus Intuïtieve Ontwikkeling en Mediumschap op de dinsdagavond

In deze cursus leer je je intuïtie en mediamieke vermogens weer te ontdekken en te versterken De oefeningen die we doen zijn om het heldervoelen, helderzien, helderweten en helderhoren verder te ontwikkelen.
Mercedes Sharrocks Aalsmeer
Yke Radema

DI 28 jan Zelfrealisatie cursus
Worden wie je in wezen bent

Worden wie je in wezen bent Leef je vanuit je kern of zit hier te veel ruis omheen?Kun je het verlangen voelen om weer in verbinding te komen met je bron meditatie, tekenen, schilder en boetseren zullen we dit onderwerp op creatieve wijze verkennen.
Yke Radema Groningen
Lina Prinsen

DI 28 jan Communicatie en presentatie cursus
Inspiratie dag - Brand Identity

Een dag waarbij we aan de hand van jouw verhaal de basis van Brand Identity & de samenhang met Social Media doorlopen. Een dag, om met mede-ondernemer te leren van elkaar en een dag die richting geeft waarna je geïnspireerd aan de slag kunt.
Identidad
Lina Prinsen Haarlem
Evelien de Bruijn

DI 28 jan Yoga cursus
DRU Yoga - in flow het jaar rond

Volg de energie van de seizoenen met DRU Yoga. DRU is een zachte, vloeiende en veelzijdige yogastijl waar ieder op eigen niveau aan mee kan doen.
Zachtinjekracht - DRU Yogalessen
Evelien de Bruijn Haarlem
Thea van Hoof

DI 28 jan Eten & Drinken cursus
Goed Eten

Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? In deze cursus geen dogma’s, geen caloriën, geen eiwitten en koolhydraten, maar eerlijke informatie over wat ons voedt.
Betula Kruiden
Thea van Hoof Halle
Juliette Bonarius

WO 29 jan Acupunctuur cursus
Zijnsgeoriënteerde Meditatie Cursus

In deze cursus Zijnsgeoriënteerde meditatie leer je de discipline van mediteren. Je leert diep te ontspannen op ieder moment, je leert jouw ruime, vrije en natuurlijke aard te ont-dekken en daar te blijven rusten. Het is wie je ten diepste bent.
EENGELUKKIGMENS
Juliette Bonarius Amsterdam, Jordaan
Lucia Vieira

WO 29 jan Stressmanagement cursus
The Art of Breathing cursus - Haal meer uit je Leven!

Reset jezelf in 9 uur met de bijzondere Art of Breathing cursus. Krachtige ademhalingsoefeningen waar je de rest van je leven veel aan hebt.
Stichting Art of Living Nederland
Lucia Vieira Den Haag
Centrum Zijnsoriëntatie

WO 29 jan Zijnsgeörienteerde begeleiding cursus
Avondcursus Zelf-Liefde, Zelf-acceptatie en Zelf-vertrouwen

In deze cursus Zijnsoriëntatie van 6 avonden leer je ontdekken hoe het voelt om jezelf te accepteren precies zoals je bent. Daarvoor is het belangrijk om alles wat je voelt en ervaart in jezelf te laten bestaan, waar te laten zijn en ruimte te geven
Centrum Zijnsoriëntatie Haarlem
Francisca  Burgos

DO 30 jan Dans & Beweging cursus
Mindful LATIN dance Fitness 2020

Mindful Latin dance fitness. Stressverlagend! Swingend calorieën verbranden met Mindful Latin Dance Fitness. Geen ervaring/danspartner nodig! Instroom mogelijk. Elke donderdagavond m.u.v. 20 febr en 30 april. Laatste les is op 2 juli 2020.
Francisca Burgos
Francisca Burgos Amstelveen
Marc van Heyningen

DO 30 jan Mindfulness & Compassie cursus
8-Weekse Mindfulnesstraining

We kunnen niet altijd kiezen wat ons in ons leven overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan. Stap uit je niet-behulpzame patronen van denken en doen. Vindt een basis van rust, kracht en blijdschap met behulp van een 8-weekse mindfulnesstraining.
Silenz
Marc van Heyningen Delft/rijswijk
Tanne Verhulst

DO 30 jan Mindfulness & Compassie cursus
start nieuwe training: Zelfcompassie door Mindfulness

Zeer geschikt als kennismaking met mindfulness of om de oefening trouw te blijven na de MBSR training. De oefeningen die we doen zijn ook heel gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.
Tanne Verhulst Deventer
Anke Welten

DO 30 jan Meditatie cursus
Gratis proefles zenmeditatie

Maak kennis met zenmeditatie bij Zen Dordrecht: alledaags en praktisch, zonder de eeuwenoude traditie uit het oog te verliezen.
Zen.nl Dordrecht
Anke Welten Dordrecht
Miranda Bakker

DO 30 jan Voedingsadvies & Coaching cursus
Cursus Natuurlijk Gevoed

Deze cursus leert u wat voeding is en wat het doet met het lichaam, maar ook waar uw klachten vandaan kunnen komen en hoe u dit kunt verbeteren. U leert welke keuzes goed zijn en welke voeding bij u past. Meer informatie op switchyourbody
Switch Your Body - Orthomoleculaire Praktijk Miranda Bakker
Miranda Bakker Lisse
Miranda Bakker

DO 30 jan Voedingsadvies & Coaching cursus
Cursus Natuurlijk Gevoed

Deze cursus leert u wat voeding is en wat het doet met het lichaam, maar ook waar uw klachten vandaan kunnen komen en hoe u dit kunt verbeteren. U leert welke keuzes goed zijn en welke voeding bij u past. Meer informatie op switchyourbody
Switch Your Body - Orthomoleculaire Praktijk Miranda Bakker
Miranda Bakker Lisse
Liesbeth Kloppenburg

VR 31 jan Muziek & Zang cursus
Ik ben Muziek

Deze workshop bied je de kans om kennis te maken met stembevrijding of een verdiepingsmoment na het volgen van Jij bent Muziek van Jan Kortie. Je gaat ervaren dat iedereen kan zingen!
Stembevrijding en coaching Liesbeth Kloppenburg
Liesbeth Kloppenburg Assen
Heidi Vijverberg

VR 31 jan Zelfrealisatie cursus
Een dag offline - Op een kruispunt

Een dag om stil te staan bij de keuze(s) die je te maken hebt. Door middel van schrijven en de natuur in contact met jezelf en wat je werkelijk wilt!
Heidi Vijverberg, therapie & coaching
Heidi Vijverberg Den Haag, aan de rand van de duinen
Ellie de Jong

VR 31 jan Meditatie cursus
Start Achtweekse Mindfulnesstraining op vrijdagmiddag in Het Yogahuis Haarlem

Wil je minder piekeren, meer in het heden leven en veerkracht ontwikkelen? De mindfulnesstraining leert je anders om te gaan met de stress van alledag en dat komt je gezondheid ten goede.
Praktijk voor Feldenkrais en Mindfulness
Ellie de Jong Haarlem
Freek Kroon

VR 31 jan Meditatie cursus
Soundhealing Klankschalen Ligconcert

De eerste van een nieuwe serie klankreizen met Tibetaanse en kristallen klankschalen, gongs, handpan, shakers, Octobans, SunDrum, Koshis etc. Helende geluiden die je terug brengen naar de Bron. De trilling van de ziel.
Soulresonance
Freek Kroon Haarlem
Leontien van der Plas

VR 31 jan Familie- en systeemopstellingen cursus
Wie ik ben - Cursus met Familieopstellingen

Deze cursus met familieopstellingen brengt je verdieping en zelfinzicht. Elk mens en elke familie heeft zijn eigen verhaal. Als je deze verhalen leert kennen, begrijp je jezelf beter. Dat geeft je de ruimte om in vrijheid je eigen keuzes te maken.
Levensecht
Leontien van der Plas Leidschendam
Trudy Pannekeet

VR 31 jan Coaching - Bedrijfscoaching cursus
Bedrijfscoaching: Marketing coaching spring eruit!

Planmatig je bedrijf professioneler maken. Je ideeën omzetten in actie. In diensten waar klanten op af komen. Geen twijfels meer of je wel met het juiste bezig bent. Persoonlijke marketing begeleiding. Sparren en al je vragen stellen. Tijd voor actie
Trudy Pannekeet - Social Media Marketing
Trudy Pannekeet Nieuw-vennep
Trudy Pannekeet

VR 31 jan Coaching - Bedrijfscoaching cursus
Marketing coachings traject - Spring eruit!

Meer klanten? Hoe kun je zorgen dat jij opvalt bij de juiste mensen? Door te werken vanuit een gedegen plan zullen je inspanningen echt effect hebben. Jouw ideale klant weet jou te vinden. Met mijn marketingervaring help ik je om eruit te springen.
Trudy Pannekeet Social Media Marketing adviseur
Trudy Pannekeet Nieuw-vennep
Trudy Pannekeet

VR 31 jan Coaching - Bedrijfscoaching cursus
Marketing coaching - Hoe Spring Jij Eruit!

Meer klanten? Hoe kun je zorgen dat jij opvalt bij de juiste mensen? Door te werken vanuit een gedegen plan zullen je inspanningen echt effect hebben. Jouw ideale klant weet jou te vinden. Met mijn marketingervaring help ik je om eruit te springen.
Trudy Pannekeet - Social Media Marketing Adviseur
Trudy Pannekeet Nieuw-vennep

VR 31 jan Meditatie cursus
Cursus Zijnsgeoriënteerde meditatie

In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten kennis met meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatiebeoefening te doen.
Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven Nijmegen

februari 2020 - Cursus

Ingrid Appels

ZA 01 feb Mindfulness & Compassie cursus
Training Mindfulness & Stressreductie (MBSR) individueel

Een individuele training heeft als voordeel dat het meer maatwerk is: - er is meer ruimte voor jouw specifieke behoeften - tijdstip, frequentie en locatie zijn in overleg
De Appelboom
Ingrid Appels Aanvang, plaats en tijden zijn in overleg
Minelly / Rob

ZA 01 feb Shiatsu Therapie cursus
Namikoshi Shiatsu basis cursus

Deze basiscursus Namikoshi Shiatsu is dé gelegenheid om met Namikoshi Shiatsu kennis te maken. Bijvoorbeeld als inleiding voor een vakopleiding én een uitdagend vervolg op de Shiatsu in zit voor behandelingen in de huiselijke sfeer.
Dutch Shiatsu College
Minelly / Rob Den Haag
Ingrid Appels

ZA 01 feb Mindfulness & Compassie cursus
Individueel Jaarprogramma 'Thuis in mezelf'

Een jaar vol rijke ontdekkingen, stap voor stap, naar jouw innerlijke thuisplek. Vaak lichtvoetig, altijd met een stevige achterliggende koers van wijsheid en compassie. Helemaal aansluitend bij waar jij nu bent, bij jouw leven, jouw tempo.
De Appelboom
Ingrid Appels Dit jaarprogramma kan ieder moment starten, plaats in overleg.
Paula Holtzer

ZA 01 feb Acupunctuur cursus
Workshop: De kracht van de Chinese voedingsleer

De Chinese voedingsleer zorgt voor een lang en gezond leven. In de cursus besteden we aandacht aan de Chinese voedingsleer en de theorie van de vijf elementen. De 5 smaken zorgen voor een gebalanceerde maaltijd. De workshop is incl. lunch.
Evenwichtigleven
Paula Holtzer Nijmegen
Charo Durán

ZO 02 feb Stemwerk & Stemcoaching cursus
Cursus: Stembevrijding voor moeders: 'Kom hier dat ik u draag'

Reeks stembevrijding workshops; "Kom hier dat ik u draag". Een ruimte voor vrouwen om alles wat er in hun ervaring van het moederschap leeft van binnen, te uiten door middel van de stem.
Zangschool Canto!
Charo Durán Haarlem
Dennis Kivit

ZO 02 feb Meditatie cursus
Meditatie met Muziek op zondagavonden

Zondagavond 2 februari begint een nieuwe reeks van 16 muzikale meditaties. Verlang jij meer rust en evenwicht? Kom dan vooral langs; je hoeft niets te doen, alleen maar te zitten en te luisteren.
Zen met Den
Dennis Kivit Hoofddorp
Dennis Kivit

ZO 02 feb Muziek & Zang cursus
Meditatie met Muziek op zondagavonden

Zondagavond 2 februari begint een nieuwe reeks van 16 muzikale meermeditaties. Verlang jij meer rust en evenwicht? Kom dan vooral langs; je hoeft niets te doen, alleen maar te zitten en te luisteren.
Zen met Den
Dennis Kivit Hoofddorp
Irena Veringa

MA 03 feb Zwangerschapsbegeleiding cursus
Zwangerschapscursus Mindfulness bij Stress voor de Geboorte

De meest complete voorbereiding op de bekende en onbekende onderdelen van jouw bevalling en moederschap. Eigenlijk is het krijgen van een kind één grote meditatie. Dat helpt om mindful met zwangerschap, geboorte en ouderschap om te gaan.
Mind in Geboorte
Irena Veringa Den Haag
Andreas Link

MA 03 feb Hypnotherapie cursus
Seminar Yager-Code

Yager - Code / snel, effectief / werkt met of zonder hypnotische trance = goed voor mensen die niet of niet diep genoeg in een trance gaan. kan worden toegepast bij: pijn, traumas, depressies en nog veel meer!
Hypnotherapie Amsterdam
Andreas Link Haarlem
Ingrid Appels

MA 03 feb Coaching - Lifecoaching cursus
Life coaching

Met mildheid en compassie leren zien waar je staat, en vanuit meer rust en verbinding je stappen in het leven leren zetten.
De Appelboom
Ingrid Appels Tijd, duur en locatie zijn in overleg
Fer van der Reijken

DI 04 feb Acupunctuur cursus
Open Gespreksbijeenkomst – Hoe groen ben ik?

Klimaatveranderingen zijn het gesprek van de dag. Veelal gaat het om zeer grote ontwikkelingen. Maar laten we het eens dicht bij huis houden. We gaan er over met elkaar in gesprek en verrijken (of vergroenen) elkaar.
Stadsklooster La Verna
Fer van der Reijken Amsterdam
Roelinde Brons

DI 04 feb Acupunctuur cursus
SEO Workshop “hoger in Google’

In deze workshop leer je de basis van SEO (zoekmachine optimalisatie), krijg je praktische tips en gaan we direct aan de slag met jouw website.
Webstudio25
Roelinde Brons Ede
Rachel Morrien

DI 04 feb Zwangerschapsbegeleiding cursus
Zwangerschapscursus samen met partner (5 lessen op dinsdagavond in Haarlem centrum)

HypnoBirthing® is een zwangerschaps- en bevallingscursus waarbij je technieken leert die je helpen om op een relaxte manier jullie kindje ter wereld te brengen.
Zoetegeboorte.nl
Rachel Morrien Haarlem
Esther van Wijnen-Formanek

DI 04 feb Sjamanisme cursus
Spiritual journey. 4 avonden basiscursus spirituele ontwikkeling

Spiritual journey. 4 avonden basiscursus spirituele ontwikkeling. Afwisselend, zelf gaan doen en ervaren.
ZIN- Methode
Esther van Wijnen-Formanek Noordwijk

DI 04 feb Theater cursus
VOL! JE KUNT WEL OP DE WACHTLIJST! Theater Improvisatie Bewust Bollenstreek, 5 lessen

Maak plezier én leer jezelf spelenderwijs (nog beter) kennen tijdens deze cursus Theater Improvisatie van Bewust Bollenstreek! Ruimte innemen, uitvergroten, verkleinen, afstemmen op elkaar... Speel je mee?
Bewust Bollenstreek Noordwijkerhout
Titia van Rootselaar

WO 05 feb Mindfulness & Compassie cursus
Zelfcompassie cursus in Alkmaar

Een zelfcompassie cursus is een uitnodiging om je in je onvolmaaktheid te omarmen. De innerlijke criticus maakt plaats voor een zorgzame, ondersteunende, liefdevolle houding. Je bouwt innerlijke kracht op, je geniet meer. Je groeit in liefde.
Mindfulness & Compassie Alkmaar en Velsen
Titia van Rootselaar Alkmaar
Anke Welten

WO 05 feb Meditatie cursus
Introductiecursus Zenmeditatie

De introductiecursus Zenmeditatie leert je mediteren in stilte en keer op keer met frisse blik te kijken naar wat er nu is. Inspiratiebron is de eeuwenoude Chinees-Japanse zentraditie, maar vooral ons eigen dagelijks leven.
Zen.nl Dordrecht
Anke Welten Dordrecht
Marian Coelet

WO 05 feb Meditatie cursus
Meditatie cursus in vele vormen

Meditatie in verschillende vormen. Deze meditatiecursus is voor iedereen toegankelijk die zich aangesproken voelt. Voel je vrij om mee te doen en fijne levens verrijkende ervaringen zullen het resultaat mogen zijn. Meer info op de website
Lotus4health
Marian Coelet Ede
Mirjam Papenburg

DO 06 feb Sjamanisme cursus
Sjamanisme (Cursus)

Leef de Sprankeling van je Ziel in verbinding met alles wat leeft.
Ademvuur
Mirjam Papenburg Amersfoort
Sanna

DO 06 feb Acupunctuur cursus
Pelvic Care Cursus 4 weken

Wil je meer ontdekken van jezelf? van je ware jij? meer in je kracht kome? je verlangens omarmen? Kom in deze verdiepende cursus ontdekken en jezelf delen zoals jij werkelijk bent en openen voor meer van jezelf..! Acceptatie en veiligheid als basis.
Bodymindawareness
Sanna Amersfoort, Inanna
Anke Welten

DO 06 feb Meditatie cursus
Introductiecursus Zenmeditatie

De introductiecursus Zenmeditatie leert je mediteren in stilte en keer op keer met frisse blik te kijken naar wat er nu is. Inspiratiebron is de eeuwenoude Chinees-Japanse zentraditie, maar vooral ons eigen dagelijks leven.
Zen.nl Dordrecht
Anke Welten Dordrecht
Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit en Levensverdieping

DO 06 feb Levensbeschouwing en Religie cursus
Boekbespreking: Spelen als geschenk. Van overleven naar spelen!

Een opgroeiend en spelend kind zorgde voor Christa Anbeek, na diverse zelfdodingen in haar familie, voor nieuwe veerkracht in het leven? We bespreken haar boek Voor Joseph en zijn broer.
Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit en Levensverdieping Haarlem
Lilian Velthoen

DO 06 feb Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) cursus
Chi Neng Qigong lessen

Heb jij al ervaring met Chi Neng Qigong? Of ben je hier nieuwsgierig naar? Kom dan meedoen met deze wekelijkse les op donderdagavond! Ervaring is niet nodig. Je bent altijd welkom voor een proefles.
Chi Neng Qigong Haarlem
Lilian Velthoen Haarlem
Ida Tuinhof

DO 06 feb Mindfulness & Compassie cursus
Compassietraining

De compassietraining (MBCL) is voor iedereen die de mindfulness cursus (MBSR/MBCT) heeft gevolgd en/of ervaring heeft met meditatie. De compassietraining verdiept het thema ‘mildheid en vriendelijkheid’
Tuinhof Vitaal
Ida Tuinhof Leiden

DO 06 feb Coaching - Kindercoaching cursus
Kindercoaching Hoogsensitiviteit

Kindercoaching Hoogsensitiviteit. Je kind krijgt oefeningen en handvatten bij o.a. het leren verwerken van prikkels, het voelen en aangeven van eigen grenzen, het beter reguleren van (heftige) emoties, het omgaan met ‘je soms anders voelen’.
Inner Spring Nijmegen
Moni Hubers

DO 06 feb Yoga cursus
Kinderyoga

Kinderyoga. 10 afwisselende lessen voor kinderen van 5-11 jaar waarbij plezier voorop staat. Holistische kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga’. Je kind wordt in zijn geheel aangesproken d.m.v. yoga in combinatie met spelvormen.
Inner Spring
Moni Hubers Nijmegen
Betty Niesing en Marijke Faber

VR 07 feb Mindfulness & Compassie cursus
Cursus Transformeer

Open je hart met de wijsheid van mind-heart- en voicefulness. Marijke Faber en Betty Niesing combineren in deze workshop-reeks hun kracht, kennis en ervaring. Ze nodigen je uit te transformeren van ego gerichtheid naar ziels bewustzijn.
Buro Lieverbewustzijn in samenwerking met Marijke Faber
Betty Niesing en Marijke Faber Amsterdam
Liesbeth Kloppenburg

VR 07 feb Muziek & Zang cursus
Samen zijn wij Muziek

Samenzang concert voor mensen met dementie en hun naaste. Muziek zit in ons mensen. Beter nog, wij zijn muziek! En mensen met dementie merken dit maar al te goed. Des te mooier om deze muziek te delen en te maken. (liesbethkloppenburg)
Stembevrijding en coaching Liesbeth Kloppenburg
Liesbeth Kloppenburg Assen
Jet Centeno

VR 07 feb Coaching - Leiderschapscoaching cursus
Reis van de Heldin - start groep 8

De Reis van de Heldin is een persoonlijke reis voor sterke vrouwen: succesvolle vrouwen die soms het contact met zichzelf verliezen en spirituele vrouwen die hun talenten nog niet volledig in kunnen zetten in het dagelijks leven.
Centeno Coaching
Jet Centeno Den Haag
Annette Damman

VR 07 feb Energetisch werk cursus
Intuïtieve Bewustwording

Je voelt je steeds vrijer worden. Je bent in staat eigen keuzes te maken. Je volgt je hart. Je kunt gaan staan. Je kunt de leiding nemen over je eigen leven. Je leven komt in een stroomversnelling.
Licht-op-Talent
Annette Damman Hillegom
Jan Bosma

VR 07 feb Familie- en systeemopstellingen cursus
familie en organisatieopstellingen 2 daagse workshop

Twee dagen Aumm familieopstellingen en organisatieopstellingen.
Aumm beroepsopleiding PRT
Jan Bosma Orvelte
Susanne Gijsbers

ZA 08 feb Biografisch werk & Verhalen cursus
Wintercursus: Schrijven vanuit je hart

Kom je hartkrachten al schrijvend verkennen in deze nieuwe wintercursus Schrijven vanuit je hart. Je hart is een opslagplaats van emoties en gevoelens die bewust of onbewust je leven bepalen. Al schrijvend ga je op verkenning uit.
Verhaalvormen
Susanne Gijsbers Haarlem
André Straathof

ZA 08 feb Ademtherapie cursus
7 Beyond Breathing Dagen

7 verdiepende dagen verdeeld over 2020 om je eigen groeiproces te verrijken. Inhoudt: Ademwerk,dans, meditatie lichaamsoefeningen en proceswerk. Iedere dag met een ander chakra als thema. 1e dag wortelchakra, basisveiligheid, bestaansrecht )
healjezelf
André Straathof Noordwijkerhout
Ellen Sterk

ZO 09 feb Energetisch werk cursus
1-Daagse Access Bars Class/cursus Hoofddorp

Hoe zou het zijn als je meer RUST en RUIMTE in je hoofd en lichaam kan ervaren? Een totaal nieuwe manier van bewustzijn om meer innerlijke rust en levensgeluk te ontvangen. Bij deze 1 daagse cursus en ontvang het certificaat voor Bars® practitioner.
Bewust Sterk
Ellen Sterk Hoofddorp
Marjoleine Dijk

ZO 09 feb Kruidentherapie cursus
Kruidencursus

Kruiden, geuren, kleuren, zoemen, groeien, wortelen, leven. Dompel jezelf onder in de bijzondere wereld van de kruiden......
Helende Planten
Marjoleine Dijk Zwolle

MA 10 feb Meditatie cursus
Hartmeditatie: de weg naar jezelf, de weg naar vrede en geluk

Mediteren is er op gericht jezelf te worden. Door je aandacht op het wezenlijke in jezelf te richten, lossen spanningen en blokkades, datgene wat niet jezelf is, op. Dat geeft vrede en geluk. In de meditatie richten we de aandacht op het hartchakra.
Jacqueline Oorthuizen Haarlem
Jolanda Hogenbirk

WO 12 feb Sport en Beweging cursus
Start Mindful Run cursus

Wil jij leren hardlopen of het hardlopen weer rustig opbouwen zonder prestatiedruk? Mindful Run is laagdrempelig en ontspannend tegelijk. Mindful Run staat voor bewegen zonder prestatiedruk in combinatie met Mindfulness en ademhalingstechnieken.
MindWalker
Jolanda Hogenbirk Amsterdam
Marijke Koerselman

WO 12 feb Meditatie cursus
Open avond Klankmeditatie en mantrazang

Klank en mantra als ingang naar verstilling
Alles Is Muziek
Marijke Koerselman Culemborg
Jeannette Monshouwer

WO 12 feb Filosofie cursus
Scheppingskracht: een filosofiecursus

Een filosofisch onderzoek naar onze fascinatie voor het ontstaan van de aarde, het leven, het universum en hoe deze kracht in onszelf werkt. Tegelijk ook een uitnodiging om verschillende vormen van communiceren in de praktijk te brengen.
Zielsveel
Jeannette Monshouwer Voorschoten
Linda Brink

WO 12 feb Acupunctuur cursus
Andere kijk op hoog sensitiviteit

In deze workshop leg ik je uit waardoor je zo veel en goed voelt als hsp-er. Ook kijken we wat jou helpt om sterker in je schoenen te staan.
Aureole Linda Brink
Linda Brink Winterswijk
Mirjam Papenburg

DO 13 feb Lichaamswerk cursus
Stem & Ziel; Stemexpressie

Voor expressie, transformatie, healing en plezier. Uitbundig en ingetogen, we horen jouw Stem en Ziel graag. Wees welkom!
Ademvuur
Mirjam Papenburg Amersfoort
Jolanda Hogenbirk

DO 13 feb Stressmanagement cursus
Start Mindful Walk cursus

Ben je druk in je hoofd en heb je vaak last van stress? Kun je wel wat meer energie gebruiken maar heb je geen idee hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dan is een Mindful Walk cursus echt iets voor jou! Bewegen in de buitenlucht is heerlijk!
MindWalker
Jolanda Hogenbirk Amsterdam
Jeannette Monshouwer

DO 13 feb Filosofie cursus
The Art of Being Present

In this philosophy course we will inquire some fundamental aspects of being human and take how we are present as a starting point.
Zielsveel
Jeannette Monshouwer Voorschoten
Marianne L. van der Meer

DO 13 feb Zelfrealisatie cursus
Cursus Wat is gezond? Plezier in zelfregie.

WAT IS GEZOND? PLEZIER IN ZELFREGIE Maak kennis met tools en werkwijzen uit de positieve psychologie. Een andere visie op gezondheid, Positieve Gezondheid, wat kan jij ermee? Experimenteer en ontdek!
ContextueelWerk
Marianne L. van der Meer Wehl
Caroline van Lankveld

DO 13 feb Mindfulness & Compassie cursus
Zelfcompassie training (MBCL)

Vergroot je veerkracht bij stress | Verbeter je relaties | Omgaan met innerlijke criticus
Centrum Heartwork
Caroline van Lankveld Zeist
Robin Captijn

ZA 15 feb Lichaamswerk cursus
Workshop voetenwerk methode voor therapeuten.

Voor wie is deze workshop? Deze workshop is bedoeld voor therapeuten die geïnteresseerd zijn in bewegen, voeten en ademen. Voor jou als deelnemer van deze workshop is belangrijk dat je openstaat voor het continue verbeteren van jezelf.
Voet-specialist en Wandeldeskundige
Robin Captijn Ede
Yke Radema/ Marleen van Engelen

MA 17 feb Familie- en systeemopstellingen cursus
Opstelling Thema Verlangen of jouw Intentie

Opstelling van het Verlangen naar aanleiding van een vraag of tekening over bijvoorbeeld werk, familie,enz Zichtbaar en voelbaar hoe je je verhoudt met je verlangen tot jezelf en /of je omgeving. Vooraf is er telefonisch contact0657834109/0505264009
Yke Radema/Marleen van Engelen
Yke Radema/ Marleen van Engelen Groningen
Karlista Fontijn

MA 17 feb Opleiding en Training cursus
Licht Cirkel

Vind je het ook leuk met spiritualiteit bezig te zijn, samen met gelijkgestemden? En je spirituele gaven te ontwikkelen? Kom meedoen. We gaan iedere avond weer nieuwe dingen beleven en het is ook fijn ervaringen met gelijkgestemden uit te wisselen.
Karlista Fontijn Toldijk
Claudia Wondergem

DI 18 feb Creativiteit cursus
Magische Mandala Tekencursus

Laat je tijdens deze wekelijkse tekencursus inspireren door de magische vorm van de mandala en door de kracht van kleur! In 9 lessen leer je hoe je een mandala kunt tekenen, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je kleur (be)kennen.
Kleurvol Leven
Claudia Wondergem Leiden
Nathalie van Emmerik

DI 18 feb Yoga cursus
GRATIS Introductieles do-in-stap cursus

GRATIS Introductieles Do-In Stap Cursus
Je ziel in beweging
Nathalie van Emmerik Leiden
Nathalie van Emmerik

DI 18 feb Yoga cursus
5-weekse Do-In-Stap cursus 'stap in je Kracht'

5-weekse cursus op basis van Do-In Yoga. Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost door in beweging te komen.
Je ziel in beweging
Nathalie van Emmerik Leiden
Jolanda Hogenbirk

WO 19 feb Stressmanagement cursus
Start Mindful Walk cursus

Ben je druk in je hoofd en heb je vaak last van stress? Kun je wel wat meer energie gebruiken maar heb je geen idee hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dan is een Mindful Walk cursus echt iets voor jou! Bewegen in de buitenlucht is heerlijk!
MindWalker
Jolanda Hogenbirk Amsterdam
Juliette Bonarius

WO 19 feb Zelfrealisatie cursus
Integratiegroep Gezonde Zelfliefde / Padcoaching

Deze groep gaat over de integratie van Gezonde Zelfliefde in jouw leven van alledag. Aan de hand van dagelijkse (stressvolle) situaties kijken we wat jou ervan weerhoudt te kiezen voor zorgeloosheid, gemak en geluk. Bel of mail me voor meer info.
EENGELUKKIGMENS
Juliette Bonarius Amsterdam, Jordaan
Adelheid Jochemsen

WO 19 feb Opleiding en Training cursus
Zilveren haren, Gouden fase, een unieke cursus voor vrouwen in en na de overgang

Een unieke cursus voor vrouwen in de overgang en de levensfase daarna. Het is de fase die hoort bij de herfst, de oogst en de gloed van de ondergaande zon. Een fase van inkeer, reflectie en ook van nieuwe mogelijkheden.
Inspiratieplek EigenAardig
Adelheid Jochemsen Groesbeek

WO 19 feb Meditatie cursus
cursus Gezonde Zelfliefde

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. In deze cursus leer je om Gezonde Zelfliefde in de praktijk te brengen en maak je tegelijkertijd kennis met Zijnsoriëntatie.
Praktijk voor levenskunst Zo wil ik leven Nijmegen
Petra Meiburg

DO 20 feb Familie- en systeemopstellingen cursus
Systemische Reading Healing Massage thema 'Liefde'

Door de Systemische Reading Healing Massage over het thema Liefde ontstaat er op ziels-niveau meer ruimte om jouw diepste verlangens op het gebied van de liefde voor jezelf en voor anderen te leven.
Petra Meiburg Natuurcoach
Petra Meiburg Hillegom
Lieke Deelstra

DO 20 feb Biografisch werk & Verhalen cursus
Verhalen theater~ Schrijven & story-telling

Wij schrijven onze sprookjesverhalen zelf, je leert hoe je van een levensgebeurtenis een goed verhaal maakt. En je leert hoe je er een boeiende theaterpresentatie van maakt. De laatste les presenteren we onze verhalen voor ons publiek.
Werkplaats STAP
Lieke Deelstra Zutphen
Fer van der Reijken

ZA 22 feb Centra voor Bewustwording cursus
Basiscursus Enneagram (2x)

Het enneagram kent 9 persoonlijkheidstypen, gebaseerd op allerlei mechanismen van waaruit mensen denken, voelen en handelen. Het gaat hierbij niet om uiterlijk gedrag. Elke type heeft zo een eigen manier ontwikkeld om liefde en erkenning te krijgen.
Stadsklooster La Verna
Fer van der Reijken Amsterdam
Karin Simonis-Wigbels

DI 25 feb Stressmanagement cursus
Laat Stress geen burn-out worden! Training naar meer rust voor mensen met (kenmerken van) autisme

Stresshantering bij autisme werkt anders dan bij mensen zonder autisme. In deze training krijg je inzicht in jouw eigen autisme en leer je hoe je een prettig levenstempo kunt gaan leven. Je maakt als het ware je eigen handleiding naar meer rust.
Mooi! Lifecoaching
Karin Simonis-Wigbels Hattem
Marleen Ettema (Sat Nishan Kaur)

WO 26 feb Yoga cursus
4-weekse cursus Kundalini Yoga: 'Be the Lighthouse'

Breng je aura in balans. Ontwikkel je uitstralende lichaam. Laat je aanwezigheid spreken. Een lessenserie om je uitstraling te versterken, zodat je kunt geven en ontvangen – zonder moeite.
Kundalini Tree - Yoga en Breathwalk
Marleen Ettema (Sat Nishan Kaur) Haarlem
Jorien Schepers

VR 28 feb Muziek & Zang cursus
Het lied van de ziel. Mantra's zingen met Jan Kortie

Jan Kortie is een autoriteit op het gebied van zingen vanuit je hart. We zingen mantra's vanuit diverse religieuze en spirituele richtingen. Het licht is gedempt en de sfeer is verstild. Je bent welkom met jouw stem.
Zingen met hart en ziel
Jorien Schepers Enschede
Jorien Schepers

VR 28 feb Muziek & Zang cursus
Jij bent muziek! Workshop Stembevrijding door Jan Kortie

Jan Kortie is een expert op het gebied van zingen vanuit je hart. Maak kennis met zijn lichtvoetige en onconventionele manier van zingen, die hij stembevrijding noemt. Ervaring met zingen is niet nodig. Je bent welkom met jouw stem zoals die nu is.
Zingen met hart en ziel
Jorien Schepers Enschede
Henriet Kornelis

ZA 29 feb Coaching - Leiderschapscoaching cursus
Persoonlijke Ontwikkeling programma start

Met dit intensieve en diepgaande programma werk je aan jezelf op privé en/of werkgebied. Het helpt je mentaal helderder te worden, kalmer, besluitvaardiger, energieker en beter afgestemd. Je krijgt duidelijkheid over je patronen en gedragingen.
Tasso Instituut
Henriet Kornelis Amersfoort
Fer van der Reijken

ZA 29 feb Acupunctuur cursus
Inspiratiedag – Nog zoveel te beleven, nog zoveel te betekenen

We staan stil bij onze ervaringen van wat het leven rijk en zinvol maakt. En bekijken de uitdagingen die er nu zijn en hoe we die opnemen. We nemen ook tijd om vooruit te kijken.
Stadsklooster La Verna
Fer van der Reijken Amsterdam
Menno Swaak

ZA 29 feb Permacultuur cursus
Voedselbosrand, ook in kleinere tuinen

Deze compacte cursus is geschikt voor wie geïnteresseerd is in nieuwe ontwikkelingen en inzichten en meer willen leren over aanleg en ontwerp van bostuinen of voedselbossen: tuinen gebaseerd op de bosrand, en over eetbare vaste planten.
Permacultuurcentrum Den Haag
Menno Swaak Den Haag

maart 2020 - Cursus

Ans Hoogland

WO 04 mrt Mindfulness & Compassie cursus
8-weekse Mindfulness training

Deze training is voor jou als je behoefte hebt aan meer rust in je hoofd, anders wil leren omgaan met de dingen die je stress geven en meer wil genieten van je leven. Een training waar je echt iets aan hebt voor de rest van je leven!
InnerPulse
Ans Hoogland Zutphen
Fer van der Reijken

DO 05 mrt Acupunctuur cursus
Filosofie in het dagelijks leven (3x)

Levenskunst is een ‘way of life’. Levenskunst kunnen we niet uit een boekje leren. We leren tijdens ons leven, maar ook van anderen om ons heen. We gaan met elkaar uitwisselen wat we doen om in het leven koers te houden.
Stadsklooster La Verna
Fer van der Reijken Amsterdam
Marjet Gregory

DO 05 mrt Kinesiologie cursus
Touch for Health module II

Deze mooie module verdiept je mogelijkheden voor herstel van de energiebalans van je testpersoon, waarbij het inzicht in de emotionele achtergronden van een klacht/ thema een belangrijke bijdrage geeft aan bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.
Metta4balance, Praktijk voor Kinesiologie en Coaching
Marjet Gregory Bennebroek
Erica Koers

DO 05 mrt Coaching - Diverse Coaching cursus
Voor volwassenen: Workshop Volwassenen Alle ballen in de lucht

Wat leer je allemaal tijdens deze workshop? - wat stress is - je kernwaarden - en een goed gevoel bekrachtigen
Regie opKoers
Erica Koers Deventer
Thea van Hoof

VR 06 mrt Eten & Drinken cursus
Goed Eten

Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? In deze cursus geen dogma’s, geen caloriën, geen eiwitten en koolhydraten, maar eerlijke informatie over wat ons voedt.
Betula Kruiden
Thea van Hoof Halle
Ineke Heitink

ZA 07 mrt Opleiding en Training cursus
Intuïtie en Mediumschap

Intuïtie en het mediumschap ook in Didam . Kijk even in de agenda voor de data Wat is nu het verschil? Is er wel verschil? Ieder mens heeft intuïtieve gevoelens, alleen heeft de een deze meer ontwikkeld dan de ander.
Praktijk Ineke Heitink
Ineke Heitink Duiven bij Ruben Robijn
Ria Bos

ZA 07 mrt Natuur, Tuin en Landschap cursus
3-daagse cursus 'Ontwerp zelf je tuin'

Wil je genieten van een nieuwe tuin en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Of heb je al wat ideeën om je tuin aan te passen, maar weet je niet hoe nu verder? In deze cursus leer je je wensen op creatieve wijze te vertalen naar jouw ideale tuin. 
Bos, erf & landschap
Ria Bos Halfweg
Michael Pallat

MA 09 mrt Massage cursus
MELT Hand & Voet cursus

Leer de MELT Methode en behandel zelf je bindweefsel. Beweeg weer soepel en pijnvrij.
Osteopathie Michael Pallat
Michael Pallat Amsterdam
Karlista Fontijn

MA 09 mrt Opleiding en Training cursus
Licht Cirkel

Vind je het ook leuk met spiritualiteit bezig te zijn, samen met gelijkgestemden? En je spirituele gaven te ontwikkelen? Kom meedoen. We gaan iedere avond weer nieuwe dingen beleven en het is ook fijn ervaringen met gelijkgestemden uit te wisselen.
Karlista Fontijn Toldijk
Gabriella van der Linden

DO 12 mrt Permacultuur cursus
Cursus Moestuinieren aan de Keukentafel

Inspirerende cursus in zelfvoorzienend, groen en circulair huishouden nieuwe stijl, met een praktische aanpak en aanstekelijke voorbeelden. Ook zonder tuin! Permacultuur, voedselverwerking, energie, water en afval.
Moestuinieren aan de Keukentafel
Gabriella van der Linden Den Haag
Gabriella van der Linden

DO 12 mrt Eten & Drinken cursus
Cursus Geluk in je Voorraadkast

Alles over het plezier van voedsel gezond bewaren: zo maak je makkelijk je eigen voorraadje snelklaarmaaltijden! Je weet precies wat erin zit, bespaart geld en energie en gooit nooit meer iets weg. Zo leer je wecken, inmaken, drogen en fermenteren.
Moestuinieren aan de Keukentafel
Gabriella van der Linden Den Haag
Marijke de Vries

VR 13 mrt Kunstzinnige therapie cursus
Cursus Licht en duister scheppen in jezelf

We werken met scheppingsreeksen, waarin de werking van licht en schaduw en op weg gaan uitgewerkt worden in houtskool.
Kunstzinnig therapeut
Marijke de Vries Haarlem
Marijke de Vries

ZA 14 mrt Kunstzinnige therapie cursus
Cursus Grot- en landschapsreeks, de innerlijke reis schilderen met plantenverf

In deze schildercursus maak je in natuurlijke kleuren jouw innerlijke reis. In elke nieuwe schildering voeg je een element toe, gebruik makend van beelden uit de natuur. Beginnend bij een grot, vervolg je je weg naar buiten. Geen ervaring nodig.
Kunstzinnig therapeut
Marijke de Vries Haarlem
Margien Wouters

ZA 14 mrt Retraites cursus
**NIEUW** Spiritueel ontwikkelen met Paarden

Een prachtige cursus om je spiritualiteit te ontwikkelen
SDM horses | Paardencoaching Gelderland
Margien Wouters Nijmegen
Lilian Velthoen

MA 16 mrt Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) cursus
Introductiecursus Chi Neng Qigong - beter in contact met jezelf

Moet jij ook zoveel van jezelf? Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? En wil je ‘s avonds heerlijk slapen? Maak dan in deze cursus kennis met Chi Neng Qigong, meditatie in beweging en kom beter in contact met jezelf.
Chi Neng Qigong Haarlem
Lilian Velthoen Haarlem
Erica Koers

WO 18 mrt Coaching - Diverse Coaching cursus
Voor volwassenen: Workshop Volwassenen Hoofd op orde

Wat leer je allemaal tijdens deze workshop? - Hoofd op orde - alfabet - honderdveld - tafels
Regie opKoers
Erica Koers Deventer
Gerry Boots

ZO 22 mrt Kruidentherapie cursus
Voorjaar cursus geneeskrachtige kruiden.

Maak kennis met de wereld van geneeskrachtige kruiden en wat ze kunnen betekenen voor je gezondheid en in het dagelijks gebruik. In drie workshops van drie uur leer je een aantal veel gebruikte kruiden kennen en verwerken. Erg praktisch gericht.
Moon's farm
Gerry Boots Noordwijk

april 2020 - Cursus

Marijke de Vries

DO 02 apr Meditatie cursus
Leer je gevoeligheid verzorgen. Scholing met hulp van de Akasha Kronieken

De Akasha openen is een meditatieve methode om je geestelijke zintuigen te scholen. Krijg meer vertrouwen en rust in je eigen waarnemingen. Versterk jouw unieke gevoeligheid. Leer je gevoeligheid openen en weer sluiten.
Kunstzinnig therapeut
Marijke de Vries Haarlem
Judith Kars

ZA 04 apr Mindfulness & Compassie cursus
Mindfulness & Communicatie

Mindful communiceren gaat over bij jezelf blijven, en jezelf openen voor de ander. Met respect voor je grenzen. Deze training bestaat uit ervarend leren. Je leert afstemmen op jezelf, en op anderen. Vertrouwen op wat zich aandient.
Heanig An Mindfulness
Judith Kars Zutphen
Jeannette Monshouwer

WO 08 apr Filosofie cursus
Kijken in de spiegel van onze kennis: een filosofiecursus

Een ervaringsgerichte filosofiecursus over ons contact met de werkelijkheid.
Zielsveel
Jeannette Monshouwer Voorschoten
Karlista Fontijn

MA 20 apr Opleiding en Training cursus
Licht Cirkel

Vind je het ook leuk met spiritualiteit bezig te zijn, samen met gelijkgestemden? En je spirituele gaven te ontwikkelen? Kom meedoen. We gaan iedere avond weer nieuwe dingen beleven en het is ook fijn ervaringen met gelijkgestemden uit te wisselen.
Karlista Fontijn Toldijk
Lisette Goldman

DO 23 apr Coaching - Diverse Coaching cursus
Training Persoonlijke ontwikkeling 'DISC'

Wellicht heb je behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Dit is je kans om een prachtige visuele weergave met persoonlijke uitleg te ontvangen zodat je communicatie met de ander soepel verloopt.
Lisette Goldman Coaching en Brainspotting
Lisette Goldman Noordwijk

mei 2020 - Cursus

Karlista Fontijn

MA 11 mei Opleiding en Training cursus
Licht Cirkel

Vind je het ook leuk met spiritualiteit bezig te zijn, samen met gelijkgestemden? En je spirituele gaven te ontwikkelen? Kom meedoen. We gaan iedere avond weer nieuwe dingen beleven en het is ook fijn ervaringen met gelijkgestemden uit te wisselen.
Karlista Fontijn Toldijk
Jet Centeno

VR 15 mei Coaching - Leiderschapscoaching cursus
Reis van de Heldin - start groep 9

De Reis van de Heldin is een persoonlijke reis voor sterke vrouwen: succesvolle vrouwen die soms het contact met zichzelf verliezen en spirituele vrouwen die hun talenten nog niet volledig in kunnen zetten in het dagelijks leven.
Centeno Coaching
Jet Centeno Den Haag
Stefanie Bussing

VR 15 mei Familie- en systeemopstellingen cursus
Cursus Systemisch Lichaamswerk en Ziekteopstellingen: Blok1 voor professionals met opstellingservaring

Deze verdiepingscursus is voor opstellers en professionals met ruime opstellingservaring, die bereid zijn een innerlijke reis in en door het lichaam te maken en tegelijk zelf de opstellingen via het lichaam en bij ziekte willen leren begeleiden 5x2dg
Praktijk Be all you can Be ~ Voor een nieuw Perspectief
Stefanie Bussing Haarlem

juni 2020 - Cursus

Marijke de Vries

DO 04 jun Kunstzinnige therapie cursus
Cursus Hooggevoeligheid is een mooie kwaliteit

Cursus over het verzorgen van je hooggevoeligheid. In deze cursus is er ruimte voor info, uitwisseling en beleef je met kunstzinnige oefeningen en met meditaties en gedachte-oefeningen hoe je hooggevoeligheid tot een mooie kwaliteit kunt maken.
Kunstzinnig therapeut
Marijke de Vries Haarlem
Mirjam van den Anker

VR 05 jun Opleiding en Training cursus
Basistraining Focusing voor therapeuten, coaches en hulpverleners

Focusing is een methodiek die handvatten biedt om een vruchtbare relatie te ontwikkelen met gevoelservaringen en het innerlijke kompas. Een 2 daagse basistraining om dit element in jouw werk, en voor jezelf, te verdiepen.
Balans in Werk en Leven
Mirjam van den Anker Culemborg
Trude Kuijt

VR 05 jun Reizen & Vakanties cursus
Bushcraft Weekend Franse Ardennen

Wil jij eens Back to Basic? Leren hoe je kunt overleven in noodsituaties? Dan is dit 3 daags bushcraft weekend zeker wat voor jou! Meld je nu aan via trudetrue-d
True-D beweeg coach
Trude Kuijt Vireux-wallerand
Michael Pallat

MA 08 jun Massage cursus
MELT Hand & Voet cursus

Leer de MELT Methode en behandel zelf je bindweefsel. Beweeg weer soepel en pijnvrij.
Osteopathie Michael Pallat
Michael Pallat Amsterdam
Lieke Deelstra

ZO 14 jun Biografisch werk & Verhalen cursus
Sprookje~'Er was eens...' ~ autobiografisch schrijven

Sprookjes zijn oerverhalen. Sprokkels, sages en legenden.Beelden van de ziel die tot leven komen en waar wij ons aan kunnen spiegelen. Ontdek de werking van sprookjes en symbolische beelden.
Werkplaats STAP
Lieke Deelstra Zutphen
Karlista Fontijn

MA 15 jun Opleiding en Training cursus
Licht Cirkel

Vind je het ook leuk met spiritualiteit bezig te zijn, samen met gelijkgestemden? En je spirituele gaven te ontwikkelen? Kom meedoen. We gaan iedere avond weer nieuwe dingen beleven en het is ook fijn ervaringen met gelijkgestemden uit te wisselen.
Karlista Fontijn Toldijk

augustus 2020 - Cursus

Marijke de Vries

WO 12 aug Kunstzinnige therapie cursus
Zomercursus: Genieten van kleur met pastelkrijt in de natuur

3-daagse creatieve cursus met pastelkrijt. Werken met pastelkrijt is schilderen en tekenen samen. Door de rijke schakering aan kleuren ervaar je hoe fijn en ontspannend het is om met kleuren bezig te zijn.
Kunstzinnig therapeut
Marijke de Vries Bergen

september 2020 - Cursus

Michael Pallat

MA 07 sep Massage cursus
MELT Hand & Voet cursus

Leer de MELT Methode en behandel zelf je bindweefsel. Beweeg weer soepel en pijnvrij.
Osteopathie Michael Pallat
Michael Pallat Amsterdam
Lisette Goldman

MA 21 sep Coaching - Diverse Coaching cursus
Training Persoonlijke ontwikkeling 'DISC'

Wellicht heb je behoefte aan persoonlijke ontwikkeling, maar weet je niet zo goed waar te beginnen. Dit is je kans om een prachtige visuele weergave met persoonlijke uitleg te ontvangen zodat je communicatie met de ander soepel verloopt.
Lisette Goldman Coaching en Brainspotting
Lisette Goldman Noordwijk

oktober 2020 - Cursus

Monique Hasselo Smits

ZA 03 okt Yoga cursus
iRest® Yoga Nidra Mindfulness Meditatie weekend

Leer de 10 simpele en krachtige stappen van iRest® meditatie bij Yoga Moyo Zutphen. Gedurende dit hele weekend leer je 10 tools die specifiek zijn ontworpen om stress te verminderen en veerkracht te creëren in het dagelijks leven.
Yoga Moyo
Monique Hasselo Smits Zutphen

november 2020 - Cursus

Michael Pallat

MA 09 nov Massage cursus
MELT Hand & Voet cursus

Leer de MELT Methode en behandel zelf je bindweefsel. Beweeg weer soepel en pijnvrij.
Osteopathie Michael Pallat
Michael Pallat Amsterdam
Jan Velsen

ZA 14 nov Mindfulness & Compassie cursus
Cursus Mindfulness

Velsen & Partner B.V.
Jan Velsen Sassenheim
Jan Velsen

ZA 14 nov Reiki en magnetiseren cursus
Cursus Reikimaster

Velsen & Partner B.V.
Jan Velsen Sassenheim

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.