ZA 15 februari 2020 13.00-18.00 uur
Koken volgens de Chinese voedingsleer
Nijmegen

Koken volgens de Chinese voedingsleer geeft mensen veel energie. Tegenwoordig raken mensen verdwaald in het grote aanbod van voedingstheorieën en diëten. De Chinese voedingsleer is een levensstijl die zorgt voor een lang en gezond leven. De kookworkshop wordt verzorgd door Paula Holtzer en Coert van de Enk, zij werken beide vanuit de Chinese filosofie. We starten met  een korte uitleg over de theorie van de Chinese voedingsleer  en de recepten. We gaan vlot aan de slag in de keuken. Tijdens de kookworkshop in het Cordium Nijmegen, koken we samen de heerlijkste gerechten. Op basis van verse producten uit de streek en van het seizoen maken we de lekkerste maaltijd. 

Cursusinhoud

zaterdag 15 februari 2020 gaan we koken volgens de Chinese voedingsleer. We willen je graag kennis laten maken met een nieuwe lifestyle volgens de Chinese geneeskunde.

In de cursus besteden we kort aandacht aan de Chinese voedingsleer, de theorie van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Daarbij wordt als belangrijk uitgangspunt genomen of de voedingsmiddelen verwarmend of verkoelend voor het lichaam zijn. Er wordt gespeeld met de smaken scherp, zout, zoet, zuur en bitter. Verder wordt er uitgelegd hoe voeding invloed kan hebben op je stemming.

We gaan gezamenlijk koken volgens de Chinese voedingsleer; de 5 elementen en sluiten we af met een heerlijke maaltijd.

 

Meer Informatie + Aanmelden

15 februari 2020
49,00

Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.