VR 09 oktober 2020 10.00-17.00 uur
Workshop serie: drieluik Gronding
Huizen

Deze workshop bestaat uit 3 dagen waarin je leert om te gronden. Je leert aanwezig te zijn in heel je lichaam en je eigen draagkracht vinden. Je bent helemaal in verbinding met jezelf én met de wereld om je heen.

Voor veel mensen is gegrond zijn geen vanzelfsprekendheid. Als kind hebben we geleerd om ons aan te passen en daarmee hebben we een deel van onze eigenheid en onze levendigheid moeten inleveren. De eerste plek waar dit gebeurde is in het gezin van herkomst.

Door loyaal te worden aan het familiesysteem horen we erbij. Later passen we ons aan om bij andere sociale groepen te horen. Het aanleren van sociaal wenselijk gedrag zorgt ervoor dat we niet alleen komen te staan, dat we niet afgekeurd worden maar juist gezien worden als aardig/slim/aantrekkelijk. De mening van anderen bepaalt ons gedrag. Alhoewel dit gedrag ons in eerste instantie dient, raken we gaandeweg ons leven hierdoor de diepe verbinding kwijt met wie we werkelijk zijn. We horen dan weliswaar bij een groep, maar horen we ook nog bij onszelf?

  • Als volwassene is het belangrijk om te doorzien hoe we -op een constructieve wijze- onze eigenheid opnieuw kunnen inbrengen.
  • Dan kunnen we onze eigen, unieke plek innemen.
  • Daarmee bedoelen we: de plek waarin jij optimaal tot je recht komt, met jouw kwaliteiten en talenten, behoeftes en verlangens.  

Als je op jouw plek staat voel je je verbonden met jouw authentieke levenskracht. Je bent meer gecenterd in je buik en minder in je hoofd, je bent trouw aan jezelf en minder vatbaar voor andermans mening over jou. Je staat letterlijk steviger op je benen en je hebt meer contact met je lichaam.

Oorspronkelijke kwaliteiten als autonomie, kracht, levensvreugde en onbezorgdheid kunnen dan weer tevoorschijn komen.

Meer Informatie + Aanmelden

09 oktober 2020 t/m 31 oktober 2020 | 9, 24 en 31 oktober. De drie dagen beginnen om 10 uur en eindigen om 17 uur.
450,00

0625091995
mariska.gieskes AT gmail DOT com

Centrum Bala, Huizen

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.