ZA 08 februari 2020 9.30-17.00 uur
Wat je niet ziet, bepaalt grotendeels je leven. Eendaagse workshop systemisch werk.
Haarlem

Er gebeuren dingen in het leven van mensen, die niet zomaar oplosbaar lijken te zijn. Ieder mens is soms ongewild, soms uit eigen keuze, onderdeel van meerdere sociale systemen, elk met eigen zichtbare en onzichtbare waarden, normen en verlangens. Het is de werkelijkheid die heelt. Niet onze wensen, verwachtingen en dromen.

Systemisch werk (ook wel opstellingenwerk) helpt zichtbare en onzichtbare dynamieken en daarbij horende patronen, symptomen en verborgen mechanismen in sociale systemen (families, organisaties, maatschappij) in beeld te krijgen en het onbewuste bewust te maken. Zodoende komen er nieuwe handelingsperspectieven naar voren. Zonder oordeel over wat was, is en kan zijn.

  • De grondlegger, Bert Hellinger (1925-2019), heeft ontdekt, dat ieder mens onlosmakelijk is verbonden met zijn eigen familiesysteem en dat de kracht ervan grote invloed kan hebben op de keuzes die iemand maakt in zijn leven.
  • De systemische benadering is niet analytisch (oorzaak-en-gevolg), maar fenomenologisch: “dat wat zich toont (ervaarbare werkelijkheid) voor zichzelf laten spreken, zonder er iets aan toe te voegen of te veranderen”, aldus Bert Hellinger.

In een opstellingenworkshop worden deelnemers uit de aanwezige groep mensen willekeurig (intuïtief) door de vraaginbrenger in de fysieke ruimte opgesteld. Zij representeren de elementen uit het vraagstuk/thema van de vraaginbrenger. Bijvoorbeeld: de moeder, vader, zus, broers, oma, opa, miskraam, zelfdoding, oorlog en ook winst & verlies, ontslag en/of fusie, de cliënt, de klant, de directeur, het ministerie of de directeur.

Deze dag is interessant voor iedereen! Of je nu wel of geen kennis hebt van het systemisch werk. 

Meer Informatie + Aanmelden

08 februari 2020 | Inloop vanaf 9.00 uur
90,00 | Inclusief koffie en thee. Je draagt zelf zorg voor je lunch (er is een keuken).

+31641945852
frankwolff AT systemischwerk DOT com

Centrum aan het Spaarne, Spaarne 112a, Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.