DO 05 september 2019 19.30-21.30 uur
Open Lezing: Zien Vanuit je Hart - maak kennis met Miksang Contemplatieve Fotografie
Zandvoort

Ontdek de magie van alledaagse schoonheid - een echte eye-opener. Over pure waarneming, oprecht fotograferen en het plezier van zomaar iets zien. Verwonder je met kinderlijk plezier!

Tijdens de Open Lezing maak je kennis met onbevangen kijken, geraakt zien en puur fotograferen met de Miksang methode, met de introductielezing en fotopresentatie.

Miksang is een Tibetaans woord en betekent 'Goed Oog'. 

  • 'Goed' hier betekent dat alles inherente fundamentele goedheid heeft, vrij van onze mentale filters als oordelen, meningen en overtuigingen, en vrij van indelen in leuk en niet leuk. 
  • 'Oog', betekent dat we met een wakkere blik en opmerkzaamheid de levendigheid en directheid van visuele geraaktheid in onze alledaagse leven de schoonheid zien. Fris.

Als deze twee samenkomen ervaren we een moment van 'Goed Oog' - wakker en aanwezig in het nu ervaren we schoonihed van de dingen zoals ze zijn.

Het 'contemplatieve' gaat over de tijd nemen onze directe ervaring van pure waarneming te begrijpen. Zodat we ook het verschil herkennen met denken over wat we zien. Of we ervaren een directe zintuigelijke waarneming of we denken erover.

De camera is hier een middel om een moment van pure waarneming fotografisch uit te drukken. Precies zoals we het zien - vrij en vreugdevol! Niets ontbreekt en niets is te veel in beeld. Precies genoeg.

Na de lezing kan je instappen in de 1-daagse workshop op 6 september. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het proces van waarneming en authentieke fotografische expressie. Voor zowel beginnende als ervaren fotografieliefhebbers.

Meer Informatie + Aanmelden

05 september 2019 | Aanvang donderdagavond 19.30 uur - +/-21.30 uur met de introductielezing en fotopresentatie. Met de mogelijkheid voor deelname op 6 september van 09.15 - +/-18.00 uur.
15,00 | Na deze avond is het mogelijk om de daaropvolgende 1-dgse workshop Zien vanuit je Hart te volgen

Brederodestraat 15F27, Zandvoort

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.