DO 12 oktober 2017 20.00-22.30 uur
Lezing: De Blije B - Baas in eigen Bank, voor welvaart en welzijn.
Heemstede

BAAS IN EIGEN BANK, VOOR WELVAART EN WELZIJN

Soms voelen mensen dat er 'iets' niet klopt in het leven, zonder er echt een vinger op te kunnen leggen. In deze boeiende lezing maakt Ronald Bernard het 'iets' zichtbaar door het spoor van geld te volgen. Want hoe ontstaan tekorten en onvrede? We komen bij oorzaken en een waarheid die tegen het onwerkelijke aanliggen. Wie de geldstromen beheerst, bepaalt veel. Eenmaal de werking van het financiële systeem begrepen, kan de samenleving het positief veranderen. Ronald legt uit hoe we dat doen.

'Baas in eigen Bank' komt daarmee in zicht. Want nogmaals, wie de geldstromen beheerst, bepaalt veel. De Blije B speelt er een cruciale rol in als coöperatieve pro-life fairtrade bank i.o. Maar ook als ware Beweging. De Blije B is actief in meerdere landen als B of Joy en wordt gedragen door vele duizenden mensen. Je gaat ook kennismaken met de internationale B of Joy betaalapplicatie die in ontwikkeling is. Deze is gebaseerd op moderne technologieën. De Blije B geeft uitzicht op een gezonde economie en rechtvaardige samenleving. Kortom, echte veranderingen, voorspoed en welzijn voor iedere deelnemer.

Het is een burgerinitiatief van professionals. Het is van, voor en door de mensen! De Blije B investeert rentevrij in duurzame projecten en lokale economieën met heuse rendementen. Bij 10.000 leden wordt de bankvergunning aangevraagd. Met een eigen bank als De Blije B in bezit, hebben burgers de touwtjes weer in eigen handen. Wij zijn zelf de enige echte waarde en verandering. Niemand anders!

Reacties op de lezing:
 "Nog veel dank voor de inspiratie die er tijdens de lezing vanaf spatte."
“Ik merkte dat veel deelnemers mega-enthousiast zijn. Wat een bevlogen man is deze spreker.”
“Ik heb zitten lachen en huilen. Wat een aangrijpende lezing en fantastische oplossingen. Ik doe mee.”

Over de spreker: 
Ronald Bernard is sociaal maatschappelijk ondernemer. In zijn achtergrond zit economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Hij werkte ruim 30 jaar in diverse branches. In de financiële sector was dit vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Ronald heeft interviews gegeven over zijn leven die viraal zijn gegaan. De gedane onthullingen zijn 22 miljoen keer bekeken. Als initiator schreef hij de blauwdruk van De Blije B. 


Meer agenda van Bewust Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.