VR 15 maart 2019 19.30-21.30 uur
Uitverkocht! - Bewust Haarlem Filmavond: A Mindful Choice
Haarlem

UITVERKOCHT! 

We gaan kijken of we een extra voorstelling kunnen regelen. Via onze nieuwsbrief hoor als eerste wat de volgende film, lezing of concert is!


Wat hebben de gevangenen en hun bewakers uit een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico, een Engelse kankerpatiënt en Cubaanse topballerina’s in de film A Mindful Choice met elkaar gemeen? Ieder van hen ervaart rust door meditatie, hoe onzeker hun omstandigheden ook zijn.

Deze documentaire van twee moderne Ishaya-monniken uit Nieuw-Zeeland is een krachtige en ontroerende katalysator voor verandering. Oogstrelende camerabeelden worden gecombineerd met waargebeurde verhalen die je diep raken. Ze wakkeren een verlangen naar vrede en vrijheid aan. 

  • Als vrede mogelijk is voor individuen, kan dit dan ook zo zijn voor een gemeenschap of zelfs voor de hele mensheid? Ieder mens heeft de mogelijkheid zijn leven te veranderen. Welke keuze maak jij?

Met inleiding en nagesprek door 2 Ishaya monniken
Twee Nederlandse Ishaya monniken zullen de film inleiden. En na afloop doen ze een korte oefening om je zelf een voorproefje te geven van de innerlijke rust die de mensen in de film ervaren. Daarna is er volop ruimte voor vragen en een gesprek. 

Over Ishaya
De Ishaya’s zijn een wereldwijde groep moderne en niet-religieuze monniken, met een eeuwenlange traditie in mensen helpen innerlijke rust te ervaren. In Nederland wonen momenteel elf Ishaya-monniken. Ze staan midden in de maatschappij met partners, families en banen en hebben tegelijkertijd allemaal een passie voor vrede. Hiermee komen ze tegemoet aan een duidelijke behoefte in de maatschappij: aan zingeving, verdieping en verbinding, zonder aan religieuze dogma’s vast te zitten.

    

Wanneer: vrijdag 15 maart 2019.
Waar: Het Verhalenhuis - van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord
Toegang: €6,- / €7,50 / € 9,-
Duur film: 75 minuten, Nederlands ondertiteld

Meer Informatie + Aanmelden

15 maart 2019 | Met inleiding en nagesprek
3,00 | Inclusief koffie/thee


info AT bewusthaarlem DOT nl

Het Verhalenhuis, Van Egmondstraat 7, Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.