DO 15 november 2018 19.30-21.30 uur
Lezing Wim Cerutti over het kloosterleven in de middeleeuwen
Haarlem

In november worden er twee lezingen gegeven door deskundigen op het gebied van het kloosterleven: Wim Cerutti over de middeleeuwen en Gabrielle Dorren over hedendaagse kloostergemeenschappen. Beide lezingen worden gegeven in de Librije bij het stadhuis. Na de lezingen is er ruime tijd voor een nagesprek met een glas wijn. 

Lezing Wim Cerutti, 15 november Haarlemse kloosters en spiritualiteit in de middeleeuwen 

Haarlem is altijd een stad geweest waar religie en de spiritualiteit belangrijk waren. In de middeleeuwen stond het hele leven in het teken van het geloof. In kerken en kapellen, in gilden, gasthuizen en processies en niet te vergeten in de vele kloosters. Rond 1500 telde Haarlem maar liefst negentien kloosters: twaalf voor vrouwen en zeven voor mannen. En dan was er ook nog een Begijnhof. Vrijwel alle kloosters zijn verdwenen, op één na: het dominicanenklooster achter het stadhuis. Hiervan is alleen de kerk gesloopt. Elk klooster had een eigen kerk. Ook die zijn allemaal verdwenen, op één na: de Janskerk, die dit jaar 700 jaar bestaat. Ook van het Begijnhof is de kerk bewaard. In de Librije van het voormalige dominicanenklooster neemt de Haarlemse historicus en publicist Wim Cerutti ons in een voordracht met veel beeldmateriaal mee in een speurtocht naar Haarlemse kloosters en religieuze gebouwen en naar geloof en spiritualiteit in vroeger eeuwen in onze stad. Na afloop volgt een korte rondleiding door het dominicanenklooster.

Voor meer informatie en reservering: Mirjam Hijstek | 17482217 | mirjamhijstekicloud

Meer Informatie + Aanmelden

15 november 2018 | De lezing vindt plaats in de Librije van het stadhuis. Kunstproject 'De Ommegang' is elke werkdag te bezoeken van 13.00-17.00 uur.
5,00 | Gratis toegang voor donateurs van het kunstproject via Voordekunst.

Stadhuis Haarlem, Grote Markt 2, Haarlem

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.