ZO 02 december 2018 10.00-17.00 uur
Winterworkshop: Leef in het seizoen; Kom in beweging door even stil te staan
Overveen

Kom in beweging door even stil te staan. En krijg helder in beeld wat van wezenlijk belang voor je is.

In deze workshop staat het thema en de energie van de Winter centraal: Loslaten van illusies; afbouw. Afscheid nemen en afronden. Rusten en meegaan. Geïnspireerd door het boek van Jaap Voigt, ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ en het theorie-U model van Otto Scharmer (een model om toegang te krijgen tot de diepste bron van inspiratie en visie)

In de ochtend staan het openen door te observeren en voelen centraal. In de middag het vorm geven van je toekomst vanuit een open houding. We gaan met elkaar op onderzoek uit, door middel van meditatie, dialoog, schrijfopdrachten, en eenvoudige staande of zittende ontspanningsoefeningen.

Voor wie?
Voor mensen die even uit de (werk)hectiek van alledag willen stappen en behoefte hebben aan reflectie. Sluit wat je doet aan bij wat je van binnen drijft?

Doel

  • Door even stil te staan, bij je kern uit te komen.
  • Tijd nemen voor reflectie: waar gaat het om in je leven;
  • Je verbinden met je kern en met wat voor jou van wezenlijk belang is;
  • Verbinden van die kern met je handelen.
  • Vorm geven aan de toekomst die zich aandient.

Door wie
Anne Elsen (1968), initiator en facilitator: werkt sinds 25 jaar als projectmanager en procesbegeleider aan projecten die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling, zoals energiebesparing- en zonne- energieprojecten. “Ik ben gefascineerd door hoe we de dingen die ertoe doen, met plezier kunnen doen. Ik ben steeds op zoek naar manieren om de verbinding met onszelf, onze natuur en met elkaar te herstellen en vanuit die verbinding te handelen.” Zij beoefent sinds 2014 Chi Kung, een Chinese bewegingsvorm waarbij je de subtiele interne verbindingen van het lichaam traint. Het is de kunst van de batterij opladen.

Lusanne Hogeweg (1965), co-facilitator: is sinds 2003 zelfstandig loopbaancoach en burn-out expert, speciaal voor hoog sensitieve personen. "Ik zie burn-out als een oproep om meer trouw te zijn aan je eigen natuur. Ik ben geïnspireerd door Theorie-U en ik help mensen om zich te verbinden met hun essentie en het werk dat vervullend voor hen is. Daarvoor gebruik ik meditaties en creatieve oefeningen."
 

Meer Informatie + Aanmelden

02 december 2018 | Opgevolgd door 3 workshops in de lente, zomer en herfst in 2019
150,00 | Als je een andere deelnemer aandraagt: €125,-. | Ex. Btw, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch.

Bezoekerscentrum Kennemerduinen, zaal Watermunt, Zeeweg 12, Overveen

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.