WO 11 november 2020 9.30-11.30 uur
Cursus ChiRunning in de Kennemerduinen (3 ochtenden)
Bloemendaal

Hardlopen is fijn zolang er geen blessures om de hoek komen kijken. Een goede houding en techniek zijn daarin cruciaal. In de cursus ChiRunning leer je moeiteloos en blessurevrij hardlopen door energie-efficiënt te lopen.

Bij een natuurlijke manier van hardlopen hoort een techniek die ook natuurlijk oogt en aanvoelt. Moeiteloos, alsof het geen enkele energie kost. Zoals je een kind vaak ziet rennen. Die techniek vind ik in ChiRunning, waarbij de principes van de bewegingsleer van Tai Chi zijn gecombineerd met hardlopen.

  • Bij ChiRunning gaat het niet om de prestatie of het doel, maar om het proces van het je eigen maken van deze looptechniek. Dat zorgt ervoor dat je op een andere manier omgaat met hardlopen. Met meer aandacht, bewuster, inderdaad mindful. Sommige mensen ervaren het zelfs als levensveranderend.

De essentie van de ChiRunning-techniek is samen te vatten in vier aspecten:

  • Een lichaamshouding die zich kenmerkt door een krachtige kern en tegelijkertijd ontspannen ledematen.
  • Door de ontspannen benen wordt er geen druk gezet bij het afzetten. De voeten worden simpelweg opgetild, zonder dat daar kracht aan te pas komt.
  • Het lichaam is licht voorover geheld, waarbij je lichaamszwaartepunt zich voor je contactpunt met de aarde bevindt. Daardoor werkt de zwaartekracht een handje mee en ontstaat er een gecontroleerde valbeweging.
  • De armen bewegen zich ontspannen naar achteren als een korte pendel, waardoor de loopbeweging effectief wordt ondersteund.

Het resultaat is dat je gaat hardlopen met meer gemak, doordat het je minder kracht en energie kost. Lopen op een manier die minder belastend is voor je lichaam door een juiste looptechniek, wat blessures voorkomt.

Meer Informatie + Aanmelden

11 november 2020 t/m 25 november 2020 | Op 11, 18 en 25 november
100,00

06 429 373 34
betty AT runningnatuurlijk DOT nl

Kennemerduinen, ingang Bleek en Berg, Bergweg 1a, Bloemendaal

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.