WO 11 november 2020 09.30-12.00 uur
Wekelijks Inloop Spreekuur
Dordrecht

CLIËNTENRAAD REGIO DRECHTSTEDEN

Bewust Zijn in wat mogelijk is!

 

WAAR STAAT DE CLIËNTENRAAD VOOR: 

De Stichting Cliëntenraad Regio Drechtsteden (CRD) is een onafhankelijke belangen organisatie die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en de Drechtraad. Wij zijn er voor cliënten die aanspraak maken voor ondersteuning bij aan/vragen bij de SDD. De CRD bestaat uit Vrijwilligers, een Dagelijks- en een Algemeen Bestuur.

 

WAT KAN DE CLIËNTENRAAD VOOR U BETEKENEN? 

Als Cliëntenraad signaleren en verzamelen wij knelpunten die kunnen ontstaan tussen de cliënt en de Sociale Dienst Drechtsteden(SDD). Deze knelpunten kunnen ontstaan in communicatie, beleid en in de begeleiding van een cliënt door de SDD.

 

WAT DOEN WIJ ALS CLIËNTENRAAD:

Wij signaleren en verzamelen eventuelen knelpunten die kunnen ontstaan in de contacten tussen de Sociale Dienst en de Cliënt. Die kunnen we vervolgens onder andere inbrengen in het periodiek overleg dat we hebben met de Sociale Dienst en de betreffende Wethouder en zo worden de  gesignaleerde punten besproken en meegenomen in het uitvoerende beleid. Als cliëntenraad geven wij gevraagd en ongevraagd advies aan de Sociale Dienst Drechtsteden en de Drechtraad omtrent het minimabeleid in de Drechtsteden. Wij maken gebruik van onze informatie, en inspraakmogelijkheden om de belangen van onze cliënten te bekrachtigen in het beleid van het SDD. Hierin word dan ook een schriftelijk advies aangereikt aan de SDD die regelmatig de maandelijkse Drechtraad bereikt voor een goede uitkomst.

Wij werken graag samen met andere organisaties en wijkcentra en bezoeken geregeld diverse bijeenkomsten en themadagen om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen wat betreft werk en inkomen, als het minimabeleid.

 

Wij houden wekelijks inloopspreekuur op ons kantoor voor de zeven deelgemeenten in de Drechtsteden. Deze deelgemeenten zijn: Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik Ido Ambacht en Alblasserdam. (momenteel gesloten i.v.m. corona, bel of email voor informatie en/of afspraak)

 

Tijdens dit spreekuur kunnen wij u als cliënt adviseren en informeren, ook kunnen wij u doorverwijzen naar de juiste organisatie(s). Wilt u een afspraak maken, bel dan even met 078 – 614 08 12 of kom even langs op ons spreekuur op woensdag van 09.30-12.00u, een kopje thee/koffie en een vriendelijk advies staan klaar u (bel eerst even i.v.m. Corona).

 

VRIJWILLIGERS:

Als Vrijwilliger krijg je de kans om veel te leren, niet alleen over inspraak, bestuur en wetgeving, maar bijvoorbeeld ook over vergadertechnieken. Daarnaast kun je cursussen en trainingen volgen om jezelf te ontwikkelen. Verder krijg je een beperkte kilometer- en onkosten vergoeding. Het is handig als je beschikt over enige basiskennis, maar nieuwsgierigheid, interesse, betrokkenheid en affinitiet vinden we belangrijker.

 

Mocht bovenstaande je aanspreken, kom dan vrijblijvend langs, wij verwelkomen nieuwe vrijwilligers van harte!›

 

 

 

 

Meer Informatie + Aanmelden

11 november 2020 t/m 02 december 2020 | Inloop Spreekuur 9.30-12.00u
Gratis | Vrijblijvend Inloop Spreekuur

078-614 08 12
secretariaat AT crdrechtsteden DOT nl

Cliëntenraad Regio Drechtsteden, Singel 328, Dordrecht

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.