WO 15 mei 2019 10.00-11.30 uur
Open groepsles 'Iedereen kan zingen'
Deventer

Open les voor iedereen

Deze woensdagochtend kun je komen zingen in de workshop 'Iedereen kan zingen!'. 
De workshop wordt gegeven door Marjoline Kampinga van ZinZing.

Deze open les is georganiseerd voor de aangesloten ondernemers bij Bewust Deventer. Andere geïnteresseerden kunnen ook meedoen en op deze manier kennis maken met Marjolines werkwijze en met Bewust Deventer. Leden van Bewust Deventer betalen €10 (incl btw) minder.

Deze open les is bedoeld om kennis te maken met zingen in een groep. Het is bedoeld voor jou als je denkt dat je niet kunt zingen! Lees hieronder wat Marjoline daarover zegt.

Zeg jij dat je niet kunt zingen? Dan is deze open les er voor jou!

Marjoline: "Heel vaak kom ik mensen tegen die zeggen niet te kunnen zingen. Bijvoorbeeld als ik ze uitnodig voor het zingen van Slavische krachtliederen. Ik vind: als je kunt praten, kun je ook zingen. Het idee dat je niet kunt zingen is vaak ingegeven door het commentaar van anderen ooit, of door je eigen overtuigingen.

Het gaat er lang niet altijd om of noten zuiver of onzuiver zijn. Het gaat er om dat je met je stem een emotie kunt ‘pakken’, zodat je jezelf kunt bevrijden van spanning, van een brok in de keel of van irritatie. En dat is wat we doen bij 'Iedereen kan zingen'.

In de onzuiverheid zit juist de emotie die gevoeld wil worden, die wil klinken. Door de onzuiverheid te laten klinken, eerst voorzichtig en steeds meer voluit, kun je door je eigen overtuiging 'dat je het niet kunt' heen zingen.

Ik heb al zo vaak meegemaakt dat mensen stomverbaasd zijn als ze horen dat ze een mooie stem hebben. En dat iemand uit de groep kippenvel heeft gekregen van die persoon die zelf denkt er niks van te kunnen. Elke stem kan raken en zuiver zijn als de emotie oprecht is. Dan raak je jezelf en de ander. Dat is zo mooi."

Wat gaan we doen in deze open les?

We beginnen met melodieën of ritmes die Marjoline voorzingt en die de groep nazingt. Soms met fysieke oefeningen erbij. Als de stemmen los(ser) zijn nemen we een Slavisch lied om meer klank te maken. En als het zo uitkomt nemen we een rustiger lied om de stem en het lichaam weer wat rust te geven. Uit Peru, Spanje of een Sufi-lied. Er komt ook altijd een ritmisch moment om maatgevoel (letterlijk) in de benen te krijgen. Dit allemaal in een veilige setting en met ruimte om aan te geven wat je nodig hebt of wat er speelt. Je wordt juist uitgenodigd om die ruimte ook te nemen, zodat het bewustzijn van jezelf en van de ander vergroot kan worden en je zelf weer beter en meer geaard in je vel komt te zitten. Of je zingt door je tranen heen weer naar de lach!

Als groep steunen we elkaar in het laten horen van onze stem, wat soms o zo spannend kan zijn. Dat gevoel kent iedereen!
We zingen zowel aan de piano als a capella.

Open les is onderdeel van lessenserie

Je bent van harte welkom om mee te doen in deze open les. De workshop is onderdeel van de wekelijkse serie ‘Iedereen kan zingen!’ die onlangs is gestart. Als deze eenmalige workshop naar meer smaakt en je besluit om door te gaan kun je voor 40 euro per maand wekelijks komen zingen.

Voor inhoudelijke informatie kunt je contact opnemen met Marjoline Kampinga. Zie onderstaande contactgegevens.

Opgeven kan via onderstaand inschrijfformulier.

Meer Informatie + Aanmelden

15 mei 2019

0648120746 (Marjoline) / 0610344100 (Karin)
info AT bewustdeventer DOT nl

Kunstcircuit, Keizerstraat 70, Deventer

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.