DI 01 december 2020 20.00-22.00 uur
Masterclass voor ouders van kinderen met AD(H)D of autisme
Online

Sinterklaas, Kerst en Oud- en Nieuwjaar, vuurwerk en feest, het is een periode vol verwachtingen en spanning. Dat zorgt voor onrust voor ieder kind en zeker voor kinderen met een met AD(H)D of een autismestoornis. De decembermaand vraagt veel van het kind maar ook van de opvoeders en de rest van het gezin. Daarom aan het begin van de feestmaand deze masterclass van Nicole Hoogenboom. Zij is sinds 2009 coach van ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis en/of AD(H)D.

Nicole Hoogenboom bespreekt tijdens de masterclass:
* Het aangeven van jouw grenzen als opvoeder en waarom dat juist nu in deze voor jouw kind zo  onrustige periode, extra belangrijk is. Hoe doe je dat en hoe blijf je consequent, ook als de energie bijna op is.

* Hoe ga je het best om met de verwachtingen van anderen ten aanzien van jouw gezin? En hoe leg je uit aan je familie dat het voor jouw kind niet mogelijk is alle feestdagen met hen door te brengen. Krijg je begrip en hoe ga je ermee om als dit niet het geval is?

* Verder wordt ingegaan op alle ballen de je als ouder dagelijks in de lucht moet houden. Dat zijn er normaal al meer dan waar andere ouders mee jongleren, maar in deze tijd komen er nog een extra aantal bij. Welke zijn dan echt de belangrijkste? Welke bal mag echt niet vallen omdat dat de schade onherstelbaar maakt, welke bal mag wel een keer stuiteren?

* Niet onbelangrijk is de relatie tussen de ouders/opvoeders. Een thuissituatie met een kind met speciale behoeften kan fors onder druk komen te staan. Deel jij je zorgen met anderen?

Aan het eind van de avond is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Praktische informatie

In verband met de corona-maatregelen is de masterclass online te volgen. Je kunt je voor de masterclass rechtstreeks aanmelden bij Nicole Hoogenboom. Na aanmelding ontvang je de link naar de online masterclass op dinsdagavond 1 december. Deelname is gratis.

Meer Informatie + Aanmelden

01 december 2020
gratis

06-19703438
nicole AT nhbc DOT nl

Online, Online

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.