DO 02 juli 2020 20.00-22.00 uur
Gespreksavond kolonialisme
Den Haag

Een gespreksavond over de vraag wat wij kunnen doen tegen de verheerlijking van het koloniale verleden. Wij zien dat de anti-racisme beweging wereldwijd aan actualiteit en kracht heeft gewonnen. Wij geloven in de kracht van verhalen vertellen en praten met elkaar. Daarom willen wij aan de hand van verhalen en ervaringen met jullie van gedachten wisselen over het koloniale verleden van Nederland.

De aftrap van het gesprek wordt verzorgd door Raki Ap, ambassadeur van de Free West Papua Campaign. Raki zal vertellen hoe het Nederlandse koloniale verleden hun campagne voor een vrij West Papua beïnvloedt. Daarna wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen.

Tijdens deze avond komen verschillende vragen aan bod. Hoe is het koloniale verleden verheven met het institutionele racisme? Wat kunnen wij leren van inheemse volkeren? Hoe kunnen wij ons meer verbonden voelen met mensen dichtbij en verder weg? Wat voor machtsstructuren ervaren of zien wij in de maatschappij? Welke rol spelen grondrechten hier in?We willen verschillende perspectieven aan bod laten komen, naar elkaar luisteren en leren van elkaar. Het is een avond van verhalen vertellen maar je kan ook komen luisteren naar anderen. Voel je niet bezwaard om te komen als je het idee hebt dat je te weinig over dit onderwerp weet. Ook wij leren, elke dag weer.

Als je graag wilt deelnemen aan de gespreksavond, vragen we je tijdig een mailtje te sturen naar cafeutopie. Wie vooraf graag stof tot nadenken wil kan ook bij ons terecht door een mailtje te sturen.

Meer Informatie + Aanmelden

02 juli 2020 | Op donderdag 2 juli vindt in Grand Café Utopie een gespreksavond plaats over de vraag wat wij kunnen doen tegen de verheerlijking van het koloniale verleden. Wij zien dat de anti-racisme beweging wereldwijd aan actualiteit en kracht heeft gewonnen. Wij g
0,00

Grand Café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.