DI 02 juni 2020 18.00-17.00 uur
Permacultuur Jaaropleiding 2020-2021
Den Haag

De opleiding was aanvankelijk bedoeld als een serie van 12 vrijdagen. Toen er beperkingen gingen gelden, is de eerste cursusdag online met live-streaming gegeven voor een relatief kleine groep deelnemers. Nu we weten dat vanaf juni bijeenkomen weer toegestaan is, hebben we gekeken hoe we nog wat meer deelnemers kunnen laten instromen en daartoe een extra inhaal-/instroomavond op 2 juni georganiseerd naast de mogelijkheid om de opnames die we van de eerste cursusdag gemaakt hebben te bekijken. Eventueel is het mogelijk om daarnaast nog even 'bijgepraat' te worden op bv een van de Tuinwerkdagen van Eetbaar Park (zie aldaar). Op die manier kan iedereen op hetzelfde niveau verder met de tweede cursusdag.

De PDC (Permaculture Design Course) is een zowel theoretische als praktische opleiding waarin je leert je permacultuur ontwerp te maken en de verwezenlijking hiervan. Deze cursus is heel toegankelijk zowel voor de liefhebber als voor mensen die hun zaak willen uitbouwen in de permacultuur.

Taco Blom, hoofddocent is sinds tien jaar docent aan de Permacultuur School Nederland en België. Hij werkte voorheen als boomspecialist, landschapsverzorger en tuinder. Hij is de initiatiefnemer van CSA en permacultuurboerderij Samenland in Alken in België. Hier heeft hij een voedsel-bosrandtuin van 4ha.

De cursus vindt plaats op Eetbaar Park 1, een 777m2 permacultuurproject op het terrein van Natuur en Milieu Educatie van de Gemeente Den Haag in het Zuiderpark. Deze bijna 8 jaar oude tuin ligt te midden van buurttuinen, schooltuinen en een heem- en landschapstuin. De tuin is mede interessant door het deel voedselbos of liever bosrand dat zich er bevindt met naast noten- en fruitbomen en -struiken veel vaste eetbare planten. Eetbaar Park is ook een uitstekende oefenplek voor wie daar behoefte aan heeft op de tuinwerkdagen.
Er stoppen twee bussen op loopafstand. Op anderhalve kilometer afstand ligt Eetbaar Park 2, een 1100 m2 groot project met veel voedselbosrand-voorbeelden.

Lees meer via https://www.permacultuur.nu/index.php/agenda/permacultuuropleiding-2020-2021

Meer Informatie + Aanmelden

02 juni 2020 t/m 07 mei 2021 | Op 11 vrijdagen, met 1x een compacte instroomles op dinsdagavond
900,00

06-26130464
info AT permacultuur DOT nu

Eetbaar Park (Zuiderpark). , Ingang hek achter benzinestation Vreeswijkstraat, Den Haag

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.