DI 03 maart 2020 18.30-21.00 uur
Zwangerschapscursus Mindfulness bij Stress voor de Geboorte
Den Haag

Eigenlijk is het krijgen van een kind één grote meditatie. De ervaringen uit meditaties helpen met de ervaringen in de zwangerschap, de geboorte en het ouderschap mindful om te gaan. De verkregen vaardigheden en mindfulness houdingen helpen niet alleen om te gaan met de echte contracties van de geboorte, maar ook met de contracties van het ouderschap en het leven. In het leven komen en gaan contracties net zoals tijdens de geboorte.

Deze cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van twee en een half uur plus een pauze, en één terugkomdag na de bevalling. 

Mindfulness meditaties

Je leert mediteren zoals dat hoort bij iedere MBSR mindfulnesstraining. Het mediteren kan je meer rust, weerkracht en wijsheid brengen bij de geboorte van jouw kind en jou als een ouder. Meditaties worden zittend, liggend, lopend en als yogaoefeningen aangeboden en uitgevoerd op een manier die bij jou past.

Uitleg over de geboorte en meer

Naast meditatieoefeningen bevat deze training ook veel uitleg over de zwangerschap, de geboorte en het ouderschap. We gaan het uitgebreid over baringspijn en het nut ervan, maar ook over pijnbehandeling hebben. Er is uitleg en er zijn demonstraties over bv. de ontsluitingsperiode van de bevalling, de geboorte zelf en daarbij passende houdingen. Nogmaals, het omgaan met baringspijn komt zeer uitgebreid aan bod, maar ook de behoeften van je baby, voeding voor de baby, jouw behoeften en het kraambed. Je leert ook hoe jij je welzijn na de bevalling kan bevorderen.

Groepstraining

Deze training wordt in een groep gegeven. De ervaringen met de meditaties, vragen hierover én over de zwangerschap worden onderling besproken. Je kunt hierin actief deelnemen als je het wilt, maar dat hoeft niet. Ook alleen al luisteren naar de ervaringen van anderen kan je heel veel leren over jouw situatie.

Tijdsinvestering

Met deze training werk je aan de grote thema’s in je leven Het is daarom van belang dat je jezelf de tijd gunt om de training goed te volgen. De training vraagt aan jou (en je partner) een dagelijkse thuisbeoefening van dertig minuten.

Voor wie

Deze training is voor alle vrouwen die zwanger zijn en angst en/of stress ervaren tijdens de zwangerschap. Het is de bedoeling dat je bij aanvang niet meer dan dertig weken, zwanger bent. Ook Engelstaligen zijn welkom. We bevelen sterk aan dat je de training met je partner of een ander voor jou belangrijk persoon volgt.

Je kunt ons trouwens ook al benaderen als je een zwangerschap overweegt, zodat we alvast kunnen kijken wat je nodig hebt om een stap naar de zwangerschap te maken.

Inschrijven en overige informatie via de website.

Cursuskosten voor een koppel bedragen: € 450, inclusief werkboek, MP3 meditaties, en individueel voorgesprek. (evt. betaling in twee termijnen). Het is mogelijk voor de eerste vier sessies in te schrijven voor € 250 en daarna te besluiten  ook de volgende sessies te doen. Individuele begeleiding bedraagt € 650, inclusief werkboek, MP3 meditaties, en individueel voorgesprek.

Er zijn zorgverzekeraars die in het aanvullend pakket vergoedingen geven. Informeer ook bij je werkgever, deze training vermindert de kans op ziekteverzuim.

Meer Informatie + Aanmelden

03 maart 2020 t/m 28 april 2020
| € 450 voor een koppel incl werkboek, of € 250 voor de eerste 4 sessies.

De Aap van Bilderdijk, Westeinde 175r, Den Haag

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.