DI 30 oktober 2018 19.30-21.00 uur
In je Kracht met Kinderen
Den Haag

Wil je echt leren luisteren? Echt leren observeren en je kind zien zoals het is? Tijdens deze cursus school je je luister- en waarnemingsvermogen, op een verrassende en effectieve manier met verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld via is het waarnemen van de ademhaling. We werken vanuit het voelen, niet vanuit het denken. De cursus wisselt dynamisch af met actieve en non-actieve oefeningen.
Het resultaat: stilte. En vervolgens kracht en creativiteit, nieuwe inzichten. 
Je leert aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven emoties positief te benaderen en herkennen waar je handelen vandaan komt. Twijfel, angst, onzekerheid – verwachting tegenover verwijt, onbewuste en bewuste patronen die om verandering vragen. Zo leer je het beste uit jezelf en je kind te halen. Je leert bovendien uit het haasten, de stress en al het moeten te stappen en te durven zijn wie je bent: als ouder of leerkracht. Juist bij gevoelige kinderen, talentvolle werkt de onzekerheid van de opvoeder averechts – dan veroorzaak je juist onrust. De oefeningen in de cursus helpen je echt in je kracht te komen, waarna je kunt vertrouwen het juiste te doen, het kind echt te zien en contact te maken op hartniveau.

Iedereen die met kinderen werkt, kent dat overweldigende gevoel dat ze je kunnen geven. Ze vragen veel van je: aandacht, liefde, geduld. En geven ook veel terug: een spiegel van je gevoelens, je gedrag en de verwachtingen die je soms onbewust van ze hebt.
Er is geen gebruiksaanwijzing die je er even bij pakt. Je mag het allemaal zelf doen, kijkend naar de behoefte van elk kind individueel. Maar… je hoeft het niet alleen te doen. In deze cursus werk je individueel en in uitwisseling met andere ouders en leerkrachten aan verdieping en inzicht.

De cursus bestaat uit drie avonden: zeer aan te raden, maar een losse avond volgen is ook mogelijk. Kosten € 70 (of € 25 per losse avond).

Meer informatie of aanmelden? Kijk op reginacove/nieuws/index.html of neem contact op via .

Maximaal 12 deelnemers. Als de cursus vol zit, kom je op de wachtlijst voor de volgende – geef aan als je dat niet wilt. Wil je met een groep collega-leerkrachten komen, dan is een apart traject op een andere dag mogelijk.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.