ZO 31 maart 2019 10.00-12.00 uur
Rondleiding Eetbaar Park I
Den Haag

Aan de hand van enkele permacultuur ontwerpprincipes wordt getoond hoe de tuin is opgezet als een duurzame tuin, die kan gaan voorzien in voedsel, energie en grondstoffen. Daarbij ook aandacht voor hoe recente inzichten en ervaringen met Permacultuur in de tuin geïntegreerd worden.De tuin is in een boeiende fase waarin wordt overgeschakeld naar vooral productie van meerjarige groenten en fruit en minder eenjarige groenten en kruiden. De uitleg bij de rondleiding houdt rekening met zowel de beginnende als de meer ervaren (moes)tuinier, die over wil gaan naar een tuin waarin meer plaats is voor natuur en een natuurlijk evenwicht.

Maak hier kennis met Permacultuur. Ga de drie ethische principes begrijpen en probeer te snappen hoe de ontwerpprincipes u kunnen helpen uw leven en leefomgeving richting en vorm te geven door te samenwerken met de natuur en haar niet bestrijden en ga er de samenhang en verbanden herkennen.

Eetbaar Park
Citaat uit de website van de stichting:
"Eetbaar Park creëert plekken waar mensen concrete en praktische voorbeelden krijgen van een duurzame samenleving waarin de mens wordt gezien als onderdeel van de natuur. Bij Eetbaar Park leer je anders nadenken over en omgaan met thema’s als voeding, energie, (minerale) grondstoffen en ‘afval’. Hierbij is kringloop- en systeemdenken een belangrijk middel en is het creëren van een plezierige en veerkrachtige lokale gemeenschap waarin je dit alles samen doet een belangrijk doel.

Het eerste jaar van Eetbaar Park

Daarnaast is Eetbaar Park een proeftuin om kennis over methoden en technieken binnen de kernthema’s te verbreden en verdiepen. Deelnemers aan de activiteiten leren van elkaar en van experts. De nieuwe kennis vindt haar weg naar workshops, advies en informatie voor het brede publiek. Hierbij staan de overkoepelende principes van voedselkwaliteit, voedselzekerheid en voedselautonomie centraal. Op deze manier wil Eetbaar Park mensen inspireren met kleine stappen de grootse transitie naar een duurzame samenleving in gang te zetten.
Bij alle activiteiten van Eetbaar Park staan de ethische principes van de permacultuur centraal: 'Zorg voor de Aarde, Zorg voor de Mens, Eerlijk Delen'."

Meer Informatie + Aanmelden

31 maart 2019
| vrijwilllige bijdrage welkom

06-26130464
info AT permacultuur DOT nu

Eetbaar Park (Zuiderpark). Ingang hek achter benzinestation Vreeswijkstraat, Vreeswijkstraat, Den Haag

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.