MA 29 juli 2019 20.00-21.30 uur
KNNV Afdeling Delfland. Excursie Natuur in de Delftse Hout
Delft

Op 29 juli organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een excursie Natuur in de Delftse Hout o.l.v. Kees van der Kraan.

Belangstellenden worden uitgenodigd om op 20:00 uur voor De Papaver, Korftlaan 6 in Delft te verzamelen. In deze excursie gaan we met elkaar de volgende vraag beantwoorden: Wat is de waarden van de Delftse Hout in verleden, heden en toekomst?

Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden, aanmelden is niet nodig.

 

Het Hertenkamp is er al sinds de jaren 30, de aanleg van het gebied rond de Grote Plas begon in de jaren 60 met het uitzuigen van het zand voor enkele nieuwe woonwijken in de omgeving. Zijn er nog resten van het oude landschap te herkennen?

De Delftse Hout is een uitloper van de provinciale ecologische hoofdstructuur van Nederland.

out

 

 

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

 

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

 

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

 

De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

 

De KNNV beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer Informatie + Aanmelden

29 juli 2019

De Papaver , Korftlaan 6 , Delft

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.