DO 11 februari 2021 9.00-10.00 uur
Proefles 2 | Heartfulnesstraining | Mindful SelfCompassion (Kristin Neff) | Word je eigen beste vriend(in)!
thuis, online

Heartfulnesstraining, ook wel Mindful SelfCompassion (MSC) is ontwikkeld door Kristin Neff. Je zult veel parallellen vinden met de bestseller ‘Zelfcompassie – Stop jezelf te veroordelen’. De ondertitel van het boek zegt het al:

  • Je wordt milder naar jezelf en anderen
  • Je sluit vriendschap met jezelf en ontwikkelt hierdoor meer veerkracht
  • Je verliest jezelf minder in empathie, waardoor je niet (langer) leegloopt in hulp-/zorgrelaties

Deze training is ontwikkeld door o.a. Kristin Neff, schrijfster van de bestseller 'Zelfcompassie' en wetenschappelijk onderzoeker in Houston, VS.
 

Effect van deze training:

Uit onderzoek (een gerandomiseerde trial) onder deelnemers aan de training is gebleken dat deze de volgende effecten heeft:

  • Groei van zelfcompassie, mindfulness en compassie naar anderen.
  • Vermindering van depressie, angst, stress en emotionele vermijding. 
  • Verbetering van sociale verbondenheid, tevredenheid over het leven en geluk.

De hierboven gemelde positieve welzijnseffecten bleken een jaar na de training nog steeds aanwezig te zijn. De mate waarin de effecten aanwezig waren, bleek direct gekoppeld te zijn aan de mate waarin deelnemers tijdens de training hadden geoefend (tijdbesteding aan de oefeningen, thuis, tussen de sessies door). (Lees veel meer over deze training op heartfulnesstraining.) 

 

Tijdplanning

De training bestaat uit 16 live sessies van 1 uur , aangevuld met ca. 4 uur video (ca. 15 minuten per week) die je op een voor jou geschikt moment kunt bekijken.

 

Kennismaking

Voorafgaand (4 en 11 februari) zijn er twee proeflesssen, waarin je kennis kunt maken. Deze zijn ook terug te kijken (video), zodat je je kunt oriënteren en nagaan of deze training bij jou past.

 

Uniek aanbod: de waarde van deze training bepaal je zelf!

Normaal vraag ik voor deze training 325 euro, maar ik wil graag iets extra's aanbieden in deze bijzondere tijd. Daarom vraag ik je in dit geval om zelf te bepalen hoeveel je voor deze training wilt en kunt betalen. Ik zal je hiervoor  twee keer (bij de start en aan het einde van de training) een 'open tikkie' sturen, waarbij je zelf het bedrag kunt bepalen. 

 

Praktisch:

18 februari t/m 1 juli op donderdagochtend 9:00-10:00. We onderbreken voor de voorjaarsvakantie midden-noord (25 februari) en de meivakantie (6 mei). De videosessies (ca. 15 minuten per week) kun je bekijken op een moment dat jou uitkomt.

We ontmoeten elkaar online, bij voorkeur op een laptop of pc (groot scherm, dat je niet vast hoeft te houden). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging met een link om naar Zoom te gaan; hiervoor heb je geen account nodig. 

Het is de bedoeling dat je tijdens de training dagelijks thuis oefeningen doet die tijdens de sessies worden toegelicht en die ook in een pdf worden aangeboden. Een deel van de oefeningen is ook ingesproken (audio). Deze pdf's en audio krijg je bij de training en zijn onbeperkt beschikbaar voor eigen gebruik (niet om te verspreiden). De gewenste tijdbesteding is 5 tot 30 minuten per dag, waarbij het advies is om naar 30 minuten per dag te 'groeien', voor zover dat haalbaar voor je is.

 

Aanmelden

Ik wil iedereen die deelneemt vooraf spreken (ook via Zoom), zodat we even kennis kunnen maken en ik iets weet over je achtergrond en je motivatie om deze training te willen volgen. Daarom kun je je uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden. Wil je - zeker bij late aanmeldingen - meteen even aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor deze kennismaking? 

Meer Informatie + Aanmelden

11 februari 2021 | 1 uur proefles, eventueel terug te kijken (video)
| zelf bepalen (normaal zijn de kosten 325 euro)

06-14459373
welkom AT heartfulness DOT nu

online (Zoom videobellen), thuis, online

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.