DI 28 juli 2020 19.30-20.45 uur
Summer School BB: Opvoeding van hoogsensitieve kinderen
Online

Opvoeding van hoogsensitieve kinderen

met Stefanie Veld

Ouders van hoogsensitieve kinderen lopen regelmatig tegen uitdagingen in de opvoeding aan.

Misschien merk je dat de meest gangbare opvoedmethoden niet werken of niet volledig aansluiten en kom niet verder. En ben je al langere tijd op zoek naar iets wat wél werkt?

Bij andere ouders lijkt het makkelijker te gaan. ‘Wat is jouw kind gevoelig, je moet hem eens wat harder aanpakken!’ zou zomaar iets kunnen zijn wat je vaak hoort.

Maar jij als ouder hebt het gevoel dat jouw kind anders is.

Herken je dit? 

  • Je kind komt thuis na een schooldag en zodra het de drempel over stapt ontploft het. En je hebt geen flauw idee waar dat ineens vandaan kwam...
  • Je kind is heel gevoelig voor geluiden, zoals de stofzuiger, de wind, andere mensen die eten, het geluid van andere kinderen in de klas.
  • Je kind voelt jou en anderen heel goed aan. Je kind wil alles heel graag goed doen. Niet gewoon goed, maar goed goed. Perfect. En is bang om fouten te maken. 
  • Je kind vindt het moeilijk om grenzen aan te geven. Wil graag de verbinding behouden. 
  • Je kind test jouw grenzen juist regelmatig uit. Kijkt hoever het kan gaan én heeft een enorme behoefte aan autonomie!

Dit zijn een paar voorbeelden van vragen die ik regelmatig in mijn praktijk hoor. En die bij veel gevoelige kinderen spelen. Hoogsensitiviteit is een prachtige eigenschap die een andere benadering richting je kind vraagt. Als je de gevoeligheid van jouw kind ruimte geeft, weet hoe jij als ouder je kind kunt ondersteunen, jouw kind kan leren hoe het met zijn of haar gevoeligheid omgaat, dan is gevoeligheid een kracht. En dan zal jouw kind dat ook zo gaan voelen.

In deze online workshop neem ik je mee in de wereld van het hoogsensitieve kind. Ik deel handvatten voor de opvoeding en we kijken naar jouw rol in de opvoeding van je gevoelige kind. Zodat jullie weer meer rust binnen jullie gezin zullen ervaren en weer plezier krijgen in de opvoeding!

 

==> Lees hier meer over Stefanie Veld en haar coachpraktijk Stefanie! 


Bewust Bollenstreek Summer School

Deze online workshop maakt deel uit van het programma van Bewust Bollenstreek Summer School!

6 weken lang op maandagochtend, dinsdagavond en woensdagochtend zijn er in totaal 18 online workshops te ervaren. Groeien in bewustzijn = groeien in liefde voor het leven! We gunnen het je van harte! Groei je mee?

Leuk om samen met anderen deze zomer onderweg te zijn in bewustzijnsverruiming op een vrije, speelse manier en elkaar langs de digitale weg te ontmoeten. Aan de start of aan het eind van een zomerdag tune je online in. Alle workshops zijn interactief, dus met ruimte voor persoonlijke aandacht en al je vragen.

Praktisch

Je kunt je hieronder aanmelden, dan ontvang je na betaling een Zoom-link die je entreeticket vormt voor deze live online workshop. Je hebt een laptop of mobiel met camera nodig. Nog nooit gedaan? Je ontvangt van ons  een eenvoudige instructie voor het gebruik van Zoom.  Dat is écht eenvoudig, maar ook als je hulp nodig hebt... We helpen je graag met opstarten! 

Samen veranderen we de wereld. Doe je mee?

 

Meer Informatie + Aanmelden

28 juli 2020

06 22329846 (Angela)
info AT bewustbollenstreek DOT nl

Online, Online

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.