MA 11 maart 2019 19.30-22.30 uur
Bijzondere filmavond *IN UTERO* over wat we ervaren in de baarmoeder. Mét LIVE muziek Jyoti Verhoeff!
Lisse

***Je kunt NU je ticket online bestellen via Floralis!***

 

Over de film IN UTERO – een documentaire die raakt!

In Utero is een ode aan ons vermogen om lief te hebben en nieuw leven te koesteren. Het ontwikkelen van dat vermogen begint in de baarmoeder, in de relatie tussen de moeder en haar kind en in de wisselwerking met hun omgeving. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Economische en technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van de consumptiemaatschappij leggen een enorme druk op levens van ouders, kinderen en de samenleving. Het spanningsveld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin hun moeders en vaders leven, wordt in deze film treffend verbeeld en nodigt uit tot bewustwording en dialoog. Een dialoog die gevoerd kan worden in het gezin en onder professionals, maar die ook deel uitmaakt van een brede maatschappelijke discussie over onder andere de positie van zwangere vrouwen, geboortezorg, kinderopvang en de toenemende medicalisering van gedragsproblematiek bij kinderen.

In Utero – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij.

ZIE HIER DE TRAILER 

 

 

Kaarten á € 15 geven toegang tot de film, incl. live miniconcert van Jyoti Verhoeff! Je kunt de kaarten hier online bestellen. Alléén als er nog plaatsen vrij zijn, worden er kaarten aan de deur verkocht. Hou er rekening mee, dat de vorige filmavond uitverkocht was.

BESTEL HIER JE KAARTJE(S)

 

Over Jyoti Verhoeff  en haar album "Touches-I speak with my mouth shut"

De componist, pianist en zangeres Jyoti Verhoeff geeft voorafgaand aan de film In Utero een uniek mini concert. Jyoti zal op verrassende wijze de piano bespelen en op het podium staan met de Amerikaanse celliste Sara Gabalawi  en Fraukje Weishaupt op basklarinet en harp. 

Jyoti Verhoeff staat bekend om haar prachtige Neo-klassieke filmische composities. Haar muziek kan men herkennen van de film De Nieuwe Wildernis en zij stond in 2014 in de finale van Beste Singer Songwriter van Nederland en Mooie Noten. Met haar debuut album betoverde zij het publiek in een uitverkocht Paradiso. Hoewel Jyoti onder meer gekenmerkt wordt door haar prachtige en emotionele stem is haar nieuwe album "Touches-I speak with my mouth shut" geheel instrumentaal. 

Jyoti schreef de helft van dit album, terwijl zij zwanger was, in samenwerking met het kleine wezen in haar buik. Co-creatie! Een van de inspiratiebronnen was de communicatie met haar ongeboren kindje en na de bevalling natuurlijk pas geboren kindje waarin het zo duidelijk naar voren kwam dat taal een zeer beperkte vorm is waarmee we worden groot gebracht. Haar kleine wezen bracht zoveel vormen van communicatie met zich mee waarvan zij zich besefte dat wij ons in het algemeen meer focussen op het uitwisselen van informatie via taal en alle andere vormen, die ons zo natuurlijk gegeven worden, daardoor op de achtergrond raken. 

Het album daagt de luisteraar uit vraagtekens te zetten bij communicatie met woorden: bij de grote waarde die we woorden toekennen. Door de eeuwen lijkt de magie van waarheid in de ogen aflezen, het observeren van lichaamstaal en het volgen van onze intuïtie op de achtergrond geraakt en communiceren steeds vaker via alleen woord denkende aan social media e.d. Een fascinerend element van woorden is dat ze de meest makkelijke vorm zijn om een ander te misleiden namelijk een woord op zichzelf hoeft niet hand in hand te gaan met de waarheid terwijl lichaamstaal intuïtie en een blik in iemands ogen veelal weinig verborgen houdt.

 

Allow yourself to fall backwards, get absorbed into the music

and discover what you can decode. 

I am reaching out to you.

 

Kijk op de website van Jyoti voor meer informatie.

 

Wij zijn dankbaar dat wij deze bijzondere filmavond wederom in samenwerking met Filmhuis Lisse kunnen organiseren!

Meer Informatie + Aanmelden

11 maart 2019 | Inloop 19.30u, start 20.00u

06 22329846
info AT bewustbollenstreek DOT nl

Floralis, Floralisplein 69, Lisse

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.