DI 13 maart 2018 19.30-21.30 uur
Start cursus Anders omgaan met Hooggevoeligheid
Lisse

In 3 dagdelen krijg je inzicht in wat hooggevoeligheid is, hoe het precies werkt bij jou, wat de invloed is van het gezin van herkomst, en krijg je handvatten aangereikt om echt anders om te gaan met jouw verscherpte zintuigen, jouw gevoelens en emoties.

Voor wie:

Voor wie meer voelt, ziet, ruikt, proeft, hoort, weet én voor wie dat een belemmering is in dagelijkse activiteiten. Ook als je al kennis hebt van wat hooggevoeligheid is, kan deze cursus veel opleveren, omdat het vooral een heel praktische insteek heeft. Dan kun je in plaats van last te hebben van je hooggevoeligheid de vruchten plukken van jouw heldervoelend talent!

Opbouw:

Dagdeel 1: Wat is hooggevoeligheid? En… wat is het niet! Hoe werkt hooggevoeligheid bij jou? Wat is het effect op jouw dagelijks leven nu? Wat voor rol speelt jouw gevoeligheid in je relatie met je lief, je kinderen, anderen? Hoe kunnen we daar anders over communiceren?

Dagdeel 2: Wat voor plek hadden gevoelens en emoties in het gezin waar je uit komt? Kun je boosheid, verdriet, boosheid, frustratie, onzekerheid ook toelaten in je leven? Of blijf je er juist teveel in hangen? Leer anders omgaan met jouw emoties en ontdek daarmee meer innerlijke rust én jouw eigen bron van innerlijke wijsheid. Van hooggevoeligheid naar heldervoelendheid!

Dagdeel 3: Leer je Innerlijke criticus kennen en ermee in gesprek te gaan! We hebben allemaal te maken met innerlijke stemmen die ons vertellen wat we allemaal verkeerd doen, maar het lijkt erop dat deze bij HSP-ers net iets kritischer zijn of luider aanwezig zijn. Je krijgt inzicht van welke stemmen je het meest last hebt, leert ze signaleren (ook fysiek!) en ermee in gesprek te gaan.

Ieder dagdeel: Veel praktische oefeningen: meditatie, adem, focus, ontspanning, oefeningen in afstand/nabijheid en begrenzing. Praktische tips voor alledaagse situaties, die je nu nog lastig vindt.


Praktische informatie:

Kleine groep, max 6p    

Investering: € 75 incl. BTW, vooraf ontvang je een factuur

dinsdag 13, 20 en 27 maart van 19.30u-21.30u

 

Liever individueel? Dat kan op afspraak.


Meer agenda van LiefdeWerk

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.