ZA 17 juli 2021 13.30-18.00 uur
Bewust Bollenstreek Koude Training! Doe je mee?
Katwijk

Bewust Bollenstreek KOUDE TRAINING!

Steeds meer mensen douchen koud, zwemmen in de winter in zee of stappen regelmatig in een ijsbad. Waar is dat goed voor? Voor een gezond en krachtig immuunsysteem! Nog nooit gedaan? Dan is dit een mooie kans om kennis te maken! Bewust Bollenstreek neemt je mee op koude training! Je krijgt informatie, leert over stress en je adem, maakt contact met je lijf, leert focussen én gaat het ijsbad in óf gaat wandelend naar zee voor een frisse duik. Met ervaren begeleiders Jan Kraayenoord en Trijntje van Duijn (Melted Heart), Jeroen van der Most van Spijk (Fullviss) en Trude Kuijt (True-D).

We maken er een hartverwarmende ijskoude middag van! Doe je mee?

€ 42,50 pp (incl. koffie en thee)
Aanmelden via onderstaand inschrijfformulier!
Locatie: IJsbaan De Goerie, Katwijk

Programma:

13.30u ontvangst bij de Goerie
14.00 - 15.00u Leer alles over adem & stress bij Jeroen OF 14.00u-15.00u Power Yoga met Jan
15.15 - 16.15u Leer alles over adem & stress bij Jeroen OF 15.15u-16.15u Power Yoga met Jan
16.15 - 17.15u het ijsbad in! OF
15.15 - 17.15u wandel met Trude naar zee, waar ze je vertelt over de voordelen van winterzwemmen én voor een frisse duik!
17.15 - 18.00u samen soep eten & ervaringen uitwisselen

 

Dit programma wordt aangeboden door Bewust Bollenstreek met ervaren koude-trainers:

Jeroen van der Most van Spijk (Fullviss)

“Stress is essentieel voor onze gezondheid. Dat klinkt wellicht wat tegenstrijdig, want we denken vaak dat stress iets negatiefs is. Maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Waar het om draait is balans. Het vinden van balans tussen spanning en rust. We leven in een tijd waar het aantal stressoren vele malen groter is dan de momenten van rust en herstel. Door het langdurig aanhouden van deze disbalans ontstaan spanningsklachten en burn-outs. 

We onderzoeken tijdens deze middag een aantal methodes en principes die zorgen voor het terugbrengen van de balans. Door te begrijpen hoe stress werkt, wat de effecten zijn van langdurig aanhoudende spanning en het inzetten van de aangereikte tools ben je straks krachtiger in staat om stress de baas te zijn. 

Wat kun je verwachten van deze sessie?
- theoretische onderbouwing van ons stress-systeem in begrijpelijke taal;
- ervaren van de verschillende stadia van stress door middel van onze ademhaling; 
- je stress de baas met een ijsbad sessie onder leiding van ervaren begeleiders.

Je gaat gegarandeerd naar huis met rust in je lijf en een geweldig gevoel.“

Jan Kraayenoord en Trijntje van Duijn (Melted Heart)

Ademtechniek, Focus en Koude training

“Door beheersing van de adem en ademhalingsoefeningen bewust contact maken met je "autonome" zenuwstelsel (reptielenbrein).  En op je immuunsysteem, je hart en bloed circulatie. Bewust worden van je sympathische zenuwstelsel (sympaticus, gaspedaal) en je parasympatisch zenuwstelsel (parasympaticus, rempedaal). Met controle over lichaam en geest dieper doordringen tot je autonome zenuwstelsel. Hoger zuurstofgehalte in het bloed en meer energie in de lichaamscellen. Minder ontstekingseiwitten en meer ontstekingsremmende eiwitten. En last but not least, minder cortisol (stresshormoon welke een negatieve invloed heeft op je weerstand).

En dan ook nog een dosis endorfine en serotonine. Happy hormonen. High on your own supply;-)
Verbinding met Our Inner Nature! Wat wil een mens nog meer?”

 

Trude Kuijt (True-D)

Buiten gewoon bewegen. Dat wil ik iedereen meegeven. Maar hoe Buiten Gewoon is het trainen met kou? Ik neem je graag mee in dit avontuur. Het euforische gevoel na de kou, dat gun je iedereen! Mits je het in een gezonde dosis doet natuurlijk.

De zee met het strand zijn mijn speeltuin. Het hele jaar door is het toegankelijk en past het zich aan aan ieder seizoen. Afwisselend een run – dip – run of een koudetraining, er kan heel veel in combinatie met de kou. Door het gewoon te doen en met de juiste begeleiding wil ik steeds meer mensen enthousiasmeren om zelf goed voor hun lijf te zorgen.

Ik ben Trude Kuijt, Bootcamp- en Winterzwem instructeur. Al mijn hele leven wonend in het o zo mooie Katwijk, heb ik de laatste 4 jaar pas de positieve kracht van de zee mogen ervaren. Wanneer ik zelf te druk ben in mijn hoofd, te hard doordender in het leven of even niet zo lekker in mijn vel zit, laat ik het achter in de zee.

Meer Informatie + Aanmelden

17 juli 2021

06 22329846
angela AT bewustbollenstreek DOT nl

IJsbaan De Goerie, Goerie 1, Katwijk

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.