DI 23 maart 2021 19.30-21.00 uur
Bewust lezing: Je ontwikkeling in kaart brengen!
thuis

Opstap in jezelf. Stap in je leven. Leef je bestemming.

Lieke Deelstra is biografisch begeleider bij levensvragen en zingeving. 

 

De mens doorloopt in zijn ontwikkeling verschillende fases, de levensfasen. Vanuit mijn biografische praktijk werk ik al meer dan 20 jaar met de 7 jaar fasen. Biografiekunde is de kennis van de levensfasen in een mensenleven.

De fasen die de mens al vanuit de oertijd heeft verbeeld met het levenswiel oftewel het medicijnwiel- de cirkel van het leven. Het levens-rad draait door van fase tot fase. En je kunt deze fasen op verschillende niveaus bekijken en duiden.

In ons leven zijn we constant in cycli. We zijn voortdurend in beweging en verandering, of we nu willen of niet. Denk bv aan de grote cycli; geboren worden en sterven, maar ook kleine/dagelijkse zoals; dag en nacht, opkomende en ondergaande zon, slapen en wakker zijn….in ons en om ons heen zijn cyclussen die we dagelijks terugzien, In de natuur zien we bv de zonsopkomst en zonsondergang, licht en donker, de vier seizoenen.... De mens doorloopt in zijn ontwikkeling ook verschillende fases. Deze fasen kun je in 4 grotere van elk 21 jaar indelen.

Deze 21 jaars fasen kun je ook wel vergelijken met lente, zomer, herfst en winter. De maansknopen en planeten spelen hierin ook een rol.. Elke fase heeft zo haar eigen wetmatigheden en thema’s in de ontwikkeling van de gehele mens. Deze zeer oude kennis stamt uit de tijd van de Grieken, maar kunnen we door in de natuur waar te nemen ook gewoon herkennen en ons eigen maken.

Het doorlopen van de fases kun je zien als een groot archetypisch verhaal. Elke fase heeft zo haar eigen wetmatigheden in de ontwikkeling van het fysieke lichaam, de ziel, het geestelijke bewustzijn en het komen tot de essentie. Dit is zeer oude kennis die al door de Grieken werd gebruikt. Steiner heeft dit uitgewerkt. Door o.a. Bernard Lievegoed als praktisch hulpmiddel ontwikkeld om mensen bewustzijn en inzicht te laten verkrijgen op de eigen levensloop.

De authentieke levensloop van een mens spiegelen we aan de algemene ontwikkeling van de mens, de biografische wetmatigheden. Daarmee krijg je inzicht in welke ontwikkeling is doorlopen en welke nog ontbreekt. Maar nog belangrijker, uit de feiten die uit de levensloop spreken, kun je de echte “wil” gaan lezen en herkennen. Door de levensloop in kaart te brengen krijg je zicht op de wezenlijke interesses en capaciteiten. Op het echte diepere ideaal, en daarmee het levensmotief. Dat brengt verheldering en bewustzijn in de situatie en het ontwikkelingsvraagstuk.

Deze interactieve lezing inspireert om jouw ontwikkeling in kaart te brengen.

Bekijk hier  alvast het profiel van Lieke: Profiel LIEKE

De lezing vindt plaats via ZOOM, hiervoor ontvang je kort voor die tijd een link met wachtwoord.Aanmelden kan via de aanmeld knop hieronder. 

Je betaald 10 euro voor deze lezing.

Meer Informatie + Aanmelden

23 maart 2021

ZOOM (online), thuis

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.